Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Galatasaray is legyőzte a Manchester United-et! – videóval

A Bajnokok Ligája A-csoportjában újabb csalódást keltő találkozót tudhat maga mögött Erik ten Hag csapata, miután a Galatasaray kétszer is hátrányból felállva tudott nyerni az Old Traffordon. A csoport másik meccsén a Bayern München ha nehezen is, de három ponttal távozott az FC Köbenhavn otthonából.

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

 

Manchester United – Galatasaray 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Hojlund (17. és 67.) illetve Zaha (23.), Akturkoglu (71.), Icardi (81.)
Kiállítva: Casemiro (77. -második sárga lappal)

Szokásához hűen jól kezdte a találkozót az MU, jobban és veszélyesebben játszott ellenfelénél, ráadásul egy Marcus Rashford – Rasmus Hojlund összjáték végén utóbbi fejjel a vezetést is megszerezte, hogy aztán szokásához hűen nagyon ne találja a győzelemhez vezető utat Erik ten Hag csapata (…)

 

(…) A Galata szinte a semmiből, egy komoly Diogo Dalot baki után, egy szerencsés Wilfred Zaha góllal egyenlített, teljesen kizökkentve a hazaiakat.

 

A törökök ezzel a góllal biztossá tették, hogy nem döntenek negatív BL-rekordot, hiszen a nyolcadik idegenbeli találkozójukon már betaláltak az elitsorozatban.

A szünet után próbálta emelni a tempót az MU, volt is jó pár komoly helyzete, volt egy meg nem adott Hojlund-gól is, majd a dán csatár Davinson Sanchez elcsúszása után végigrobogott a pályán, és megszerezte a vezetést – Ekkor pár percig minden szép volt az angolok számára… Aztán minden elromlott!

 

Előbb egy komoly védelmi megingást használtak ki a törökök, amit Kerem Akturkoglu szép befejezése követett, majd a végig bizonytalan André Onana hihetetlen módon, senkitől sem zavartatva eladott egy labdát, ami Mauro Icardihoz került… Az argentin csatárt a menteni igyekvő Casemiro kétségbeesetten próbált szerelni, ám elkésett: a brazil kiszállt a meccsből, Icardi pedig kihagyta a büntetőt – Ám nem ez volt az utolsó csavar a meccsben.

 

Három perccel később Davinson Sánchez fejelt vissza egy labdát, Sofyan Amrabat csúnyán beragadt, Icardi pedig a már előre elvetődő Onana fölött megszerezte a vezetést, mint kiderült a győztes találatot is!

 

Az Manchester Unitednél ezúttal is komoly főleg koncentrálási problémák mutatkoztak, ahogyan az is kiderült, hogy Erik ten Hag csapata mentálisan sincs túl jó passzban – A vége verség lett, az MU pedig a csoport legvégéről – reménytelen (?) – helyzetből várhatja a folytatást a Bajnokok Ligájában.

 

FC Köbenhavn – Bayern München 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Lerager (56.) illetve Musiala (67.), Tel (83.)

Nem játszott jól a Bayern Dániában, a találkozó nagy részében meddő mezőnyfölényben voltak a bajorok.

Egy nem túl eseménydús első félidő után ébresztőként érte a németeket a hazaiak vezető találata: Lukas Lerager egy blokkról kipattanót, senkitől sem zavartatva lőtt a Bayern-kapujába az 56. percben!

Hátrányba a Bayern próbált változtatni, jöttek is a lehetőségek, és Jamal Musiala egyéni villanása után az egyenlítő találat is.

 

A gól után Tuchel mester hármat is cserélt, pályára lépett az a Mathys Tel is, aki lényegében egy körrel ezelőtt is eldöntötte a Manchester United elleni találkozót.. A francia csatár most sem késlekedett, hat perccel pályára lépést követően Thomas Müller önzetlensége után megfordította, és megnyerte a meccset a bajoroknak.

 

Az A-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore