Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Thuram nyerte meg az Inter meccsét a Benfica ellen, a Real Sociedad simán győzött az RB Salzburg otthonában – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában az Inter a Benficát fogadta a D-csoportban, míg a Real Sociedad az RB Salzburg otthonába látogatott. Az Inter sokat támadott, de betalálni nehezen tudott, majd jött Marcus Thuram, és megnyerte a meccset csapatának. A Real Sociedad simábban tudott nyerni az osztrákok ellen, de ott sem volt gólgazdag a találkozó.

(Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)

Inter – Benfica:

A játék képe kiegyenlített volt, ám az Inter veszélyesebb volt az első félidőben. Az első helyzet végül a Benfica nevéhez fűződött, amikor Aursnes laposan a kapu közepébe lőtte volna, de Sommer azonban védeni tudott. Dumfriesnek több lehetősége is volt, de a befejezései pontatlanok voltak.  A Benfica jól védekezett, amit nem tudtak feltörni az olaszok, így nem esett gól az első játékrészben.

A második félidőben még veszélyesebb lett az Inter, és sorban jöttek a helyzetek. Az 55. percben ott lehetett volna a vezetés, amikor előszor Lautaro Martínez találta el a felső lécet, majd Thuram lövését blokkolták, az újabb kipattanót pedig Barella lőtte el, de ezt a kapus védte. A 61. percben Lautaro Martínez ismét kapufát lőtt, de egy perccel később viszont jött a vezető gól, amikor Dumfries tette vissza a labdát Thuram elé, aki könnyedén lőtt a léc alá. A VAR még vizsgálta a gólt, de végül megadta. A 65. percben Dimarco is gólt szerzett, de ezt les miatt érvénytelenítették. A 74. percben Lautaro Martínez kétszer is próbálkozhatott, az első lövését blokkolták, majd a következő, lapos lövését a kapus védte. A 87. percben Martínez még egyszr próbálkozott, de ezt a lövését is védte a kapus, így nem talált be a mérkőzésen. A Benfica nem tudott igazán veszélyes lenni, így maradt a végeredmény.

Inter – Benfica 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Thuram (82.) ill. –
Sárga lap: Martinez (67.), Barella (68.), Dumfries (70.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

RB Salzburg – Real Sociedad:

Már az első félidőben sokkal jobban játszott a Real Sociedad, és nagyon hamar, a 7. percben megszerezték a baszkok a vezetést, amikor Mendez passza után Oyarzabal Schlager mellett briliánsan lőtt a kapu bal alsó sarkába. A második vendéggól még a 27. percben érkezett, amikor egy gyors lefordulást követően Mendez egy az egyben vihette a labdát a kapusra, és védhetetlenül lőtt a hálóba. A baszkok végig fölényben futballoztak de újabb gólt már nem lőttek a játékrészben.

A második félidő egy megítélt Salzburg-büntetővel, azonban a VAR végül úgy döntött, hogy nem kapnak tizenegyest a hazaiak. Ez a játékrész már kiegyenlítettebb volt, azonban nagy veszélyt nem jelentett a Salzburg a Sociedad kapujára, sőt, a baszkok is próbálkoztak még néhányszor. A hazaiak legnagyobb esélye a  szépítésre a 93. percben érkezett, amikor Capaldo lőtt kapura egy kipattanót, azonban Remiro nagy bravúrral védett, így maradt az eredmény a lefújásra is.

RB Salzburg – Real Sociedad 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Oyarzabal (7.), Mendez (27.)
Sárga lap: Solet (41.), Pavlovic (76.), Struber (77.), Baidoo (88.) ill. Le Normand (15.), Mendez (59.)
Kiállítás: – ill. –

A D-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore