Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: közel volt a bravúrhoz a Ferencváros, de a hosszabbításban megmentett egy pontot a Fiorentina! – videóval

Az Európa-konferencialiga csoportkörének tán legnehezebb mérkőzése várt a Ferencvárosra, hiszen a magyar csapat a Fiorentina otthonában lépett pályára.

(Photo by Tullio Puglia – UEFA/UEFA via Getty Images)

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a Ferencváros együttese, amely agresszív letámadásával alaposan meglepte a hazai gárdát. Ez a letámadás a mérkőzés első komoly helyzetét is eredményezte, hiszen a 8. percben Terracciano passzolta a labdát Marquinoshoz, aki a labdaszerzést követően kapura is tűzte a labdát, de a kapus hárítani tudott a kipattanónál pedig Varga lövését az egyik védő blokkolta. Az ezt követő percekben a Fiorentina némileg át tudta venni a kezdeményezést, de csak távoli lövésekig jutottak. Ezt követően viszont ismét a Fradi percei következtek és a 25. percben ennek gól is lett az eredménye: egy formás akció végén Ben Romdhane passzolt középre Vargához, aki a védőjétől elszakadva szépen a hosszú alsóba passzolta a labdát, 0-1! A félidő második fele igen kiegyenlített játékot hozott, de a hazaiak nem tudtak komoly veszélyt jelenteni Dibusz kapujára, így a magyar csapat vezetése teljesen megérdemelt volt.

A második játékrészben aztán még tovább tudták növelni előnyüket a zöld-fehérek! Az 50. percben Abu Fani szögletére Cissé érkezett tökéletesen, majd 5 méterről a léc alá bólintotta a labdát, 0-2! Pár perccel később le is zárhatta volna a mérkőzést a Ferencváros, de Zachariassen indítása után Ben Romdhane lövése a kapufán csattant. Ezt követően jelentősen belenyúlt csapatába Italiano mester, ami után jóval lendületesebben kezdett el játszani az olasz csapat, de Bonaventura és Nico Gonzalez lövése is kevéssel elszállt Dibusz kapuja mellett és fölött. A 67. percben viszont már nem volt szerencséje a magyar együttesnek, egy szabadrúgás után ugyanis Barák maradt üresen középen, ő pedig a hosszú alsóba bólintott, 1-2! A szépítést követően igyekezett fenntartani a nyomást a hazai gárda, és a 80. percben majdnem össze is jött az egyenlítés a Fior számára, de hosszas VAR-ozás után egy pár centis les megmentette a Fradit. A 85. percben ismét nagy esély nyílt a magyar csapat előtt, hogy lezárják a találkozót, Owusu kiváló indítása után ugyanis Pesic léphetett ki ziccerben, de a befejezése gyengére sikeredett, Terracciano hárítani tudott. A 7 perces hosszabbítás közepén aztán újabb góllá érett a Fiorentina fölénye: egy beadás után González fejelte középre a labdát, ahol Ikoné ugrott ki a védők közül, és közelről bevette a kaput, 2-2! A 96. percben aztán már majdnem a vezetést is megszerezte a Fiorentina, ám González lövése kevéssel elszáltt a kapu mellett, így végül mindkét csapat 1-1 ponttal gazdagodott.

Fiorentina – Ferencváros 2-2 (0-1)
Helyszín:
Stadio Artemio Franchi Vezette: D. Schlager
Gólszerzők:
Barák (66.), Ikoné (90+3.) ill. Varga (25.), Cissé (50.)
Sárga lapok: Nico González (87.) ill. Sigér (23.), Mmaee (55.), Varga (57.), Ben Romdhane (66.), Dibusz (70.)
Kiállítás:ill.-

Fiorentina: Terracciano – Biraghi (Parisi 46.), Ranieri, Martinez Quarta, Kayode – Mandragora (Barák 58.), Lopez (Arthur 58.), Bonaventura (Ikoné 79.) – Sottil (Kouame 58.), Beltran, Gonzalez Vezetőedző: Vincenzo Italiano

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Mmaee, Cissé, Ramirez – Sigér, Ben Romdhane (Owusu 67.), Abu Fani (Besic 67.) – Marquinhos (Civic 82.), Varga (Pesic 82.), Zachariassen (Abena 88.) Vezetőedző: Dejan Stankovic

A mérkőzés összefoglalója:

Az F-csoport eredményei:
Fiorentina – Ferencváros 2-2
Cukaricki – Genk 0-2

Az F-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore