Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Chivas a vártnál simábban nyerte az Atlas elleni városi derbit – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Aperturájának 12. fordulójában a Chivas Guadalajara és az Atlas Guadalajara vívta egymással a legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzést…

(Photo by Alfredo Moya/Jam Media/Getty Images)

A mexikói bajnokság szombati városi rangadóján a Chivas Guadalajara a végére rendkívül simán, 4-1-re diadalmaskodott az Atlas Guadalajara ellen. A két csapat azonos pontszámmal várta az egymás elleni csörtét, így rendkívül izgalmas meccsre volt kilátás. Bár kezdetben mindkét csapat előtt adódtak ígéretes lehetőségek, az első tíz perc végéhez közeledve a hazaiak törték meg a jeget, amikor Fernando Beltrán átlövése kötött ki védhetetlenül Vargas ketrecében. A hazaiak ezután is további veszélyes támadásokat vezettek, ám nem tudták növelni a vezetést, az Atlas pedig egyre inkább felzárkózott. Az első félidő hajrájában a vendégek lendületes ellentámadása végén a csapatkapitány Aldo Rocha egy lecsorgó labdát vágott a tizenhatos előteréből a hálóba, kiegyenlítve a mérkőzés állását. A szünet után ismét rákapcsolt a Chivas és több ígéretes próbálkozást eresztett meg, Vargas azonban eleinte bravúros védésékell óvta meg kapuját az újabb góltól. Egy óra játék elteltével azonban már a kolumbiai kapus is tehetetlen volt, amikor V. Guzmán jobb oldali bejátszását Ricardo Marin bóltintta közelről a kapuba. Az Atlas nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, azonban nem járt sikerrel, ehelyett az utolsó tíz percen belül a saját térfeléről induló Ricardo Marin egy ziccergóllal újból eredményes tudott lenni. A hosszabbításban Alvarado ugrott ki ziccerben, akit Vargas kapus csak szabálytalanul tudott megállítani. Az így megítélt büntetőt a sértett Roberto Alvarado magabiztosan váltotta gólra, ezzel beállította a 4-1-es végeredményt.

Az Apertura élén a Club América tovább növelte előnyét, miután a címvédő Tigres UANL döntetlent játszott, míg a Chivas ezzel a sikerrel az ötödik helyre zárkózott fel öt fordulóval az alapszakasz vége előtt.

Chivas Guadalajara – Atlas Guadalajara 4-1 (1-1)
Gólszerzők: F. Beltrán (8.), Marin (62., 83.), Alvarado (90+3. – büntetőből), ill. Rocha (43.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore