Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallóiék ötgólos meccset nyerve tartották életben a playoff-reményeket – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra az MLS legutóbbi játéknapján a Sporting Kansas City és a Real Salt Lake otthonába látogatott…

(Photo by Fernando Leon/ISI Photos/Getty Images)

A Sporting Kansas City hosszú időn át emberelőnyben játszva 3-2-re győzött a Real Salt Lake vendégeként, ezzel továbbra is versenyben van a rájátszásba jutásért. A hazaiak már az első percekben emberhátrányba kerültek, miután Glad elvesztette a labdát a saját tizenhatosa előtt, majd lerántotta Thommyt. Az ezt követő szabadrúgásból Erik Thommy rögtön megszerezte a vezetést a vendégek javára. Az első félóra végéhez közeledve a Sporting növelni tudta előnyét, egy tökéletesen kijátszott akció végén Johnny Russell lőtte a hálóba Ndembe bejátszását. A második félidőben is az emberelőnyben játszó vendégek előtt adódtak lehetőségek. Az utolsó negyedórán belül az SKC büntetőhöz jutott, Alan Pulido rosszul helyezett lövését azonban MacMath kapus védte, de a kipattanót a csatár a hálóba pofozta. 3-0 után végleg eldőlt a mérkőzés, de az RSL nem adta fel és a hazaiakban még annyi volt, hogy Brayan Vera és Jefferson Savarino találataival egyetlen gólra visszazárkózzon, egyenlítenie azonban már nem sikerült.

A győztes csapat soraiban Sallói Dániel végig játszotta a mérkőzést, és bár nem működött közre egyik találatban sem, a magyar szélső mindvégig aktívan futballozott. Az SKC így továbbra is csak egy pontra van a rájátszástól, de már csak egy mérkőzése van az alapszakaszból.

Real Salt Lake – Sporting Kansas City 2-3 (0-2)
Gólszerzők: B. Vera (81.), Savarino (89.), ill. Thommy (4.), Russell (29.), Pulido (77.)
Kiállítva: Glad (3.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore