Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Bundesliga: ismét pontot vesztett, már nem első a Salzburg

Az osztrák bajnokság (Bundesliga) 10. fordulójában a rekordbajnok Red Bull Salzburg az Austria Klagenfurt otthonába látogatott…

Jókora meglepetésre a forduló előtti éllovas Red Bull Salzburg kétgólos vezetésről hosszú ideig emberhátrányban játszva csak 2-2-es döntetlent ért el az Austria Klagenfurt vendégeként. A mérkőzés elején minden a papírforma szerint alakult, a Salzburg már az első tíz percen belül magához ragadta az előnyt Roko Simic találatával, majd az első félóra végén Amankwah Forson tovább növelte a vezetést. Menet közben az Austria is veszélyesen futballozott, két meg nem adott gólt szerzett. Az igazi fordulópont az első félidő hajrájában történt, amikor a 38. percben a Salzburg tíz emberre fogyatkozott Pavlovic kiállítása miatt. Az első játékrész ráadásában a hazaiak érvényes gólt is tudtak szerezni, amikor Nicolas Wimmer volt eredményes. A második félidőben a Klagenfurt emberelőnyben nyomott az egyenlítésért és a 74. percben a nem sokkal korábban becserélt Florian Jaritz kiegyenlítette a találkozó állását. A hajrában az Austria akár meg is nyerhette volna a meccset, de a Salzburg egy pontot megtartott.

Ennek ellenére a Salzburg négy fordulón belül már harmadszor vesztett pontot, így a hétvégi meccsét megnyerő Sturm Graz egy ponttal az előző tíz kiírás bajnoka elé kerül a bajnokság élén.

Austria Klagenfurt – Red Bull Salzburg 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Wimmer (45+1.), Jaritz (74.), ill. Simic (8.), Forson (29.)
Kiállítva:ill. Pavlovic (38.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore