Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wayne Rooney ismét Angliában edzősködhet – sajtóhír

Ahogy arról beszámoltunk, Wayne Rooney távozott a D.C. United vezetőedzői posztjáról. Angol sajtóértesülések szerint a Manchester United és az Everton korábbi játékosa visszatérhet Angliába.

(Photo by John McDonnell/The Washington Post via Getty Images)

Az angol The Athletic értesülései szerint Wayne Rooney a Birmingham City vezetőedzői posztjának várományosa. Jelenleg arról folynak a tárgyalások, hogy ő váltsa John Eustace-t, akit hétfőn kirúgták a Championship-klubtól.

A 37 éves Rooney szombat este közös megegyezéssel távozott a MLS-ben szereplő D.C. Unitedtől.

A Birmingham a Championship tabellájának hatodik helyén áll egy erős szezonkezdés után, de közleményében azt írta, hogy “elengedhetetlen, hogy az igazgatótanács és az edzői stáb teljes egyetértésben legyen a győztes mentalitás és az ambíció megvalósításának fontosságával kapcsolatban az egész klubbon belül”.

Rooney alatt a D.C. United lemaradt a 2023-as MLS-rájátszásáról, a klub pedig a New York City FC elleni szombati győzelem után jelentette be távozását. Rooney szerint “itt volt a megfelelő idő” a távozásra.

Az amerikai székhelyű Shelby Companies Limited júliusban fejezte be a Birmingham felvásárlását, az NFL-legenda Tom Brady pedig augusztusban jelentette be, hogy kisebbségi befektető lesz a klubban.