Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: simán nyert, és megszakította Skócia győzelmi sorozatát Spanyolország – videóval

Az Európa-bajnoki selejtezőkör következő fordulójában Spanyolország Skóciát fogadta az A-csoportban. A skótok egy győzelemmel elhúzhattak volna az első helyen, de a spanyol válogatott egy nagyon jó meccset hozott, amit a hajrában meg is nyert. Skócia ezzel elvesztette a 100 százalékos mérlegét, és egyre közelebb kerültek hozzájuk a spanyolok. 

(Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

Hatalmas fölényben futballoztak az első félidőben a spanyolok, és a 2. percben már akár a vezetést is megszerezhették volna, amikor Ferrán Torres lövése centikkel suhant el a jobb kapufa mellett. Folyamatosan támadtak a hazaiak, azonban a befejezések pontatlanok voltak. A 34. percben Merino hagyott ki egy nagy helyzetet az ötösről, amikor kipattanója a bal kapufán csattant. Hiába a sok helyzet és a mezőfölény, a skótok jól védekeztek, és nem kaptak gólt.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is domináltak a spanyolok. Az 56. percben egy ígéretes passzt váltott jó lövésre Morata, aki kapásból próbálkozott, de kicsivel a kapu fölé célzott. A 60. percben szinte a semmiből betaláltak a skótok McTominay révén, aki egy szabadrúgást lőtt a jobb felső sarokba, azonban a gólt szabálytalanság miatt a játékvezető a videobíró használata után érvénytelenítette. A 74. percben azonban már sikerült megszereznie a vezetést Spanyolországnak, amikor Jesus Navas küldött magas labdát Morata irányába, aki közelről fejelt Gunn mellett a kapu bal oldalába. A 81. percben a másik oldalt is jött egy helyzet, amikor Che Adams lőtt laposan a kapu közepe felé, Unai Simón védeni tudott. A 86. percben viszont jött a második spanyol gól is, amikor Joselu indítása után Sancet tekert a jobb alsó sarokba a hiába vetődő Gunn mellett. A skótok ebbe már nem tudtak beleszólni, így maradt a végeredmény.

Spanyolország – Skócia 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Morata (74.), Sancet (86.) ill.
Sárga lap: Merino (45+4.), Carvajal (59.), Unai Simón (60.), Laporte (90.) ill. Dykes (36.), Patterson (51.), Hendry (85.)
Kiállítás: – ill.

Az A-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore