Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lionel Messi nem hagyja el az Inter Miamit az MLS-szünetben – sajtóhír

Miután az Inter Miami nem jutott be az MLS-rájátszásába, több nemzetközi sajtóorgánum felvetette annak a lehetőségét, hogy Lionel Messi kölcsönben átmenetileg elhagyja az együttest…

(Matias J. Ocner/Miami Herald/Tribune News Service via Getty Images)

Gastón Edul és Fabrizio Romano egyaránt megerősítette, hogy Lionel Messi nem tervezi, hogy kölcsönben elhagyja az Inter Miamit azok után, hogy csapata nem jutott be a rájátszásba. A várakozások szerint az argentin klasszis marad a csapatnál, a holtidényt pedig pihenéssel fogja tölteni.

Az argentin kiválóság az elmúlt hetekben több mérkőzést is kihagyott sérülése miatt, 36 évesen már nem mindig van kirobbanó fizikai állapotban, így jól jön számára a pihenés, mintsem pluszterhelést vállaljon a szünetre. A hírek szerint korábbi csapata a Barcelona és egyes szaúdi klubok egyaránt szívesen látnák őt kölcsönben, azonban a források úgy tudják, Messi számára nem prioritás, hogy bármi áron futballozzon a következő hónapokban.

Messi az elmúlt hónapokban a leigazolása óta minden sorozatot figyelembe véve 13 mérkőzésen 11 gólt szerzett eddig új csapata színeiben.

A hétszeres Aranylabdás kiválóság jelenleg az argentin válogatottal tartózkodik, ám az elmúlt időszak kihagyásai miatt egyelőre kérdéses a játéka a Paraguay elleni hazai és a Peru elleni idegenbeli vb-selejtezőre – vélhetően az előbbi meccsen csak csereként számíthat bevetésre.

A mostani válogatott-meccseket követően az Inter Miami még két mérkőzést játszik az MLS 2023-as alapszakaszában, majd novemberben újabb két vb-selejtező szerepel az Albiceleste programjában, klubcsapata pedig Ázsiában fog turnézni. Ezt követően Messi decemberben a családjával pihenhet, mielőtt januárban megkezdődik az Inter Miami felkészülése a következő MLS-idényre, amely február végén veszi kezdetét.