Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: már januárban távozni szeretne az Aston Villa nyári szerzeménye! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint már a téli átigazolási időszakban távozna az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Aston Villa együttesétől a klub nyári szerzeménye, Youri Tielemans.

(Photo by Nathan Stirk/Getty Images)

Nagy reményekkel érkezett a nyári átigazolási időszakban az Aston Villa csapatához Youri Tielemans, aki a klub egyik legnagyobb fogásának számított, tekintve, hogy ingyen szerezték meg őt. A legfrissebb sajtóhírek szerint azonban a belga játékos a télen máris távozni szeretne Birminghamből, miután egyáltalán nincs megelégedve a helyzetével. A 26 éves középpályás ugyanis hiába kapott lehetőséget ebben a szezonban 13 mérkőzésen Unai Emerytől, mindössze 513 percet tölthetett a pályán. Ráadásul a bajnokságban még egyetlen alkalommal sem jelölte őt a kezdőbe a spanyol menedzser, abban a 8 esetben pedig, amikor csereként beszállt, csupán 142 perc jutott neki. Tielemans pedig ennél jóval több időt szeretne a pályán tölteni, így a források alapján januárban szeretne új csapat után nézni. Kérője minden bizonnyal akadna is, hiszen a nyár folyamán nem csupán az Aston Villa környékezte meg őt, többek között a Juventus csapatát is emlegették vele kapcsolatban.

Youri Tielemans az Aston Villa színeiben eddig 13 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken gólt és gólpasszt nem jegyzett. Szerződése 2027 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 20 millió euróra teszi a transfermarkt.