Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elismerte függőségét a Juventus fogadásokkal vádolt játékosa

Olaszországban tovább dagad a fogadási botrány, amely abból robbant ki, hogy fény derült rá, hogy több profi labdarúgó sportfogadással és online szerencsejátékkal kapcsolatos tevékenységeket folytatott…

(Photo by Matteo Bottanelli/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz hatóságok vizsgálatot folytatnak a Juventus 22 éves középpályása, Nicoló Fagioli ellen, aki a vádak szerint megsértette a játékosok sportfogadási tevékenységeire vonatkozó szabályait.

Az olasz sajtó beszámolói szerint Fagioli egyfajta vádalkut köthet a hatóságokkal, miután augusztus végén tulajdonképpen saját magát jelentette fel fogadási tevékenysége miatt. A játékosa azóta mindenben együttműködik a hatóságokkal, és azt is beismerte, hogy futballmeccsekre is fogadott. Mindez aránylag jó alkupozícióba hozta, és egy esetleges vádalku során is pozitív elbírálásban részesítheti. Fagioli azt reméli, hogy az előzetesen beharangozott hároméves eltiltásnál így jóval rövidebb időtartamra tilthatják el a labdarúgástól, ha be is bizonyosodik a vétsége.

Az olasz válogatott két játékosát, Nicoló Zaniolót és Sandro Tonalit tiltott sportfogadási tevékenységgel gyanúsítják, amely miatt már rendőrségi kihallgatáson is részt vettek. További híresztelések szerint az AS Roma szélsője, Nicola Zalewski ugyancsak érintett a tiltott fogadásokban, és további nevek előkerülésére lehet még számítani.