Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern játékosa állást foglalt a háborúban, fellázadtak ellene

A Bayern München labdarúgója számtalan kritikát kapott a közösségi médiában megfogalmazott üzenete miatt…

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern München marokkói hátvédje, Noussair Mazraoui a napokban az izraeli-palesztin háború kapcsán fogalmazott meg egy üzenetet az Instagram-oldalán:

“Isten segítse üldözött testvéreinket Palesztinában, hogy győzelmet arassanak. Isten irgalmazzon a halottaknak, Isten gyógyítsa meg a sebesültjeiket.”

A német sajtó és különböző társadalmi szervezetek úgy ítélték meg, hogy Mazraoui nyíltan állást foglalt a háborúban, és azonnal ki kell őt tenni a Bayern keretéből.

A 25 éves játékos később részletezte, hogy mire gondolt az üzenetével: “Olyan helyzet van odakint, ahol ártatlan emberek ezreit gyilkolják meg. A békéért és az igazságosságért akarok tenni ezen a világon. Ez azt jelenti, hogy mindig ellenezni fogok mindenféle terrorizmust, gyűlöletet és erőszakot. Ezek mellett mindig ki fogok állni, érthetetlen számomra, hogy miért gondolják rólam egyesek az ellenkezőjét és miért azonosítanak különböző gyűlölködő csoportokkal. Nem arról szól, hogy én mit gondolok, vagy bárki más mit gondol, hanem hogy ártatlan embereket ölnek meg nap mint nap ebben az értelmetlen konfliktusban. Mindannyiunknak ellene kell lennünk és fel kell szólalnunk ellene. Soha nem állt szándékomban senkit megbántani, sem tudatosan, sem öntudatlanul” – fogalmazott Mazraoui.

A Bayern München egyelőre nem kommentálta a Mazraoui körüli helyzetet, de amennyiben nem csillapodnak a kedélyek a labdarúgó körül a témában, alighanem hamarosan a klub állásfoglalására is szükség lesz.