Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: idegenben kapott ki a West Ham az Olympiakosztól, a Freiburg hátrányból fordított a Topolya ellen – eredmények, tabellák

Folytatódott az Európa-liga csoportköre a 3. fordulójával. A West Ham vereséggel tért haza az Olympiakosz otthonából, míg a Freiburg hátrányból felállva gyűjtötte be a három pontot, Sallai Roland viszont megsérült. Az Olympique Marseille nyerni tudott az AEK Athén ellen, míg a Betis csak szolid győzelmet aratott az Aris ellen. A D-csoportban viszont a Sporting CP és az Atalanta is csak döntetlenezni tudott. 

(Photo by Milos Bicanski/Getty Images)

A-csoport:

Olympiakosz – West Ham:

A játék képét tekintve kiegyenlített volt a mérkőzés, azonban a West Hamnek semmi nem akart bemenni. Az Olimpiakosz már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert: először a 33. percben Fortúnisz lőtt a bal alsó sarokba, majd a 46. percben Rodinei megpattanó lövése került a hálóba. A második félidőben is voltak lehetőségei a görögöknek, de ezek már nem mentek be, ahogy a West Ham se tudta befejezni a támadásait egészen a 87. percig, amikor sikerült szépíteniük Paqueta góljával, azonban az egyenlíteni már nem tudtak.

Olympiakosz – West Ham 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Fortúnisz (33.), Rodinei (45+1.) ill. –

Topolya SC – Freiburg:

Meglepetésre a Topolya szerezte meg a vezetést a 13. percben, amikor Petrovic kilőtte a jobb felső sarkot. A 23. percben sajnos sérülés miatt le kellett cserélni Sallai Rolandot, így nélküle folytatódott a meccs. A Freiburg a hátrány ellenére jobban futballozott, és a második félidőre fel is javult. A 49. percben Grifo büntetőjével kiegyenlítettek, majd a német játékos még kettőt lőtt: egyet  az 56. percben szabadrúgásból, majd a 73. percben a kapu bal oldalába lőtt. Ehhez már nem tudott hozzászólni a Topolya, ami továbbra is nyeretlen a csoportban.

Topolya SC – Freiburg 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Petrovic (13.) ill. Grifo (49. – büntetőből, 59. 73.)

Az A-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

B-csoport:

Olympique Marseille – AEK Athén:

Jobban kezdett a Marseille, és a 27. percben meg is szerezték a vezetést, amikor Vitinha lőtt a kapu közepébe. A hosszabbításban az AEK is betalált, de ezt les miatt érvénytelenítették. A második félidő elején azonban érvényes gólt is lőtt az AEK, amivel kiegyenlített, amikor az 53. percben Pineda lőtt a kapu bal alsó sarkába. Nem örülhettek azonban sokáig, mivel az 55. percben Stankovic szabálytalansága után büntetőt kapott a Marseille, amit Harit értékesített, azonban emberhátrányba is került emiatt a görög csapat. A 68. percben Amrabat szabálytalankodott a tizenhatoson belül, így újabb tizenegyest kapott a Marseille, amit most Veretout értékesített.  A 86. percben Ndiaye is betalált, ezt azonban les miatt érvénytelenítették, így nem lett negyedik West Ham gól.

Olympique Marseille – AEK Athén 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Vitinha (27.), Harit (60. – büntető), Veretout (69.) ill. Pineda (57.)
Kiállítás: – ill. Stankovic (57.)

A B-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

C-csoport:

Aris – Betis:

Az első félidő kiegyenlítettebb volt, bár a Betisnek kicsivel több helyzete volt. A második félidőre annyit változott a játék képe, hogy a spanyolok veszélyesebb helyzeteket dolgoztak ki, amiből egy be is ment a 75. percben, amikor a kapu közepébe lőtt. Az Aris nem is tudott már erre válaszolni, így a Betis gyűjtötte be a három pontot.

Aris – Betis 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Ayoze Perez (75.)

Sparta Praha – Glasgow Rangers:

Az első félidőben hatalmas fölényben játszott a Sparta Praha, azonban egyetlen helyzetüket sem tudták belőni. A 37. percben egy potenciális tizenegyest vizsgált a VAR a cseheknek, de nem lett belőle büntető. A második játékrész már kiegyenlítettebb volt, mindkét oldalon folytak a támadások, de a gól csak nem jött. A 85. percben a Glasgow megnyerhette volna a mérkőzést, azonban Danilo erős lövése a felső lécen csattant, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Sparta Praha – Glasgow Rangers 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

A C-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

D-csoport:

Rakow – Sporting CP:

Nagyon hamar, a 8. percben emberhátrányba került a Sporting, amikor azonnali piros lappal kiállították Gyökerest. Ennek ellenére a 14. percben megszerezték a portugálok a vezetést, amikor Coates fejelt a kapuba. A második félidőre viszont teljesen átvette az irányítást a Rakow, aminek a 79. percben érett be a gyümölcse, hiszen Piasecki góljával kiegyenlítettek, az eredmény pedig már nem változott a lefújásig.

Rakow – Sporting CP 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Piasecki (79.) ill. Coates (14.)
Kiállítás: – ill. Gyökeres (8.)

Strum Graz – Atalanta:

Az Atalanta jobban játszott, azonban meglepetésre a Strum szerezte meg a vezetést 13. percben Prass találatával. A 34 percben azonban Muriel gljával kiegyenlítettek az olaszok, majd a hosszabbításban, az 52. percben egy büntetővel a vezetést is megszerezték, amit szintén Muriel lőtt be. A második félidő elején, az 53. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak, amikor Hierlander megkapta a második sárga lapját. Ennek ellenére azonban a 80. percben kaptak egy büntetőt, amit a csereként beálló Horvát értékesített is, így kiegyenlítettek, amire az Atalanta már nem tudott válaszolni emberelőnyben sem.

Strum Graz – Atalanta 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Prass (13.), Horvat (80. – büntetőből) ill. Muriel (34. 45+7, . büntetőből)
Kiállítás: Hierlander (53.) ill. –

A D-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

H-csoport:

Molde – Hacken:

A Molde végig dominálta a mérkőzést, és sikerült is értékesítenie a helyzeteit. Már a 6. percben is vezetést szereztek Gulbrandsen révén, de a 21. percben egyenlített a Hacken Sonko góljával. Ezt követően még Eikrem és Brevik is betalált az első félidőben a hazaiaknál, így három góllal vonultak le a szünetben. A második játékrészben még két gól jött a hazaiaktól: először Eikrem duplázott, majd a 93. percben Bjornbak lőtte be az ötödiket is, amivel nagy arányú győzelmet arattak.

Molde – Hacken 5-1 (3-1)
Gólszerzők: Gulbrandsen (6.), Eikrem (27. 55.), Brevik (30.), Bjornbak (90+3.) ill. –

A H-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore