Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A magyar támadó szívesen töltené az egész pályafutását az MLS-ben

Az MLS rájátszásának Wild Card köréből a Sporting Kansas City tizenegyesrúgásokkal ment tovább a San Jose Earthquakes ellen…

A Sporting Kansas City hőse a csapat magyar légiósa, Sallói Dániel volt, aki az utolsó lövést értékesítette a San Jose Earthquakes elleni tizenegyespárbajban. A 27 éves szélső a Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, elképzelhetőnek tartja, hogy egész további pályafutását az Egyesült Államokban töltse:

“Szeretném ebben a bajnokságban folytatni, sőt szívesen játszanék a pályafutásom végéig az MLS-ben. Kétezertizenhét óta élek az Egyesült Államokban, hatalmas fejlődésen ment át azóta a liga. A Kansas Citynél mindig is szerették a labdarúgást, ráadásul Kansas olyan város, ahol felismernek, a klub megbecsült tagjának érezhetem magam. A szurkolók rendre megtöltik a stadionunkat, de az egész országban rohamtempóban nő a sportág népszerűsége. Látva, hogy a fiatalok mennyire szeretik a játékot, szépek a kilátások az itteni futballban.”

“Az idény végére elkaptam a fonalat, minden meccsen vannak jó megoldásaim, a támadójáték mellett a védekezésből is kiveszem a részem. Huszonhét évesen még mindig folyamatosan fejlődöm, ráéreztem, hogyan tudom leginkább segíteni a csapatomat, és miként tudom kihasználni az erősségeimet. A visszajelzések alapján csiszolódott a játékom, s örömteli, hogy immár az előkészítésben is jeleskedem, ám nem érem be ennyivel, folyamatosan fejlődni szeretnék” – tette hozzá saját teljesítményét illetően.

Sallóiék a playoff első fordulójában a St. Louis City SC-vel találkoznak, amely az alapszakaszban a keleti konferencia élén végzett.