Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag Dániel tizenegyesgóllal járult hozzá csapata sikeréhez – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra kezdte meg szereplését a tavalyi döntős Philadelphia Union az MLS 2023-as rájátszásában…

(Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images).

Az MLS rájátszás keleti konferenciájában az első körben a Philadelphia Union 3-1-es sikert aratott a két győzelemig tartó párharc első meccsén a New England Revolution ellen. A mérkőzés első helyzetei a vendégek előtt adódtak, akik nem mindennapi tűzijátékot rendeztek a Philly kapuja előtt, az egyik lövés a felső lécet találta el, a másik kettőnél pedig a védők blokkoltak. Nem sokkal később a másik oldalon Jackson kapus ütközött Carranzával, a játékvezető pedig hosszas videózás után büntetőt ítélt, melyet Gazdag Dániel magabiztosan értékesített. Tovább rohamoztak a hazaiak és néhány perccel később Mikael Uhre egy kipattanót pofozott közvetlen közelről a hálóba, mellyel már 2-0-ra vezettek. Tíz perc múlva pedig a harmadikat is bevitték, Wagner kapu elé ívelt szabadrúgását Nathan Harriel fejelte közelről a kapuba. A Philly gyakorlatilag egy félidő alatt mindent eldöntött és megnyugtató előnybe került. A második félidőben a Philadelphia átadta a területet az ellenfélnek, a Revs ígéretes próbálkozásokat eresztett meg a felzárkózás érdekében. Megannyi kimaradt vendég lehetőség után egy ellentámadás végén Gustavo Bou nagyszerű szóló után zárkóztatta közelebb az övéit a 68. percben. A bostaniak további kísérletei viszont már nem vezettek eredményre, a Philly megtartotta a kétgólos vezetést és magabiztos győzelmet aratott a viadal első meccsén.

Az egyik fél második sikeréig zajló párharc második mérkőzését november 9-én rendezik, ahol a Union egy győzelemmel kiharcolhatja a továbbjutást.

Philadelphia Union – New England Revolution 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Gazdag D. (19. – büntetőből), Uhre (26.), Harriel (37.), ill. G. Bou (68.)