Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az RB Leipzig magyar kapusa nyáron klubot válthat – sajtóhír

A Német Kupa a legjobb 32 csapata között búcsúzott a címvédő RB Leipzig együttese, így biztosan nem tudja megismételni korábbi kiváló eredményeit a sorozatban…

(Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)

Az rblive.de szerint várhatóan kevés lehetőség juthat a továbbiakban az RB Leipzig korábbi első számú kapusa, Gulácsi Péter számára, miután a magyar kapusa a visszatérése óta eddig a Német Kupában védett, onnan viszont kiestek.

A csapathoz közelálló forrás szerint Marco Rose vezetőedzőnél továbbra is Janis Blaswich marad az első számú kapus, akivel korábban szerződést is hosszabbítottak. Gulácsinak vélhetően meg kell barátkoznia a cserekapus szerepkörével, amennyiben újra állandó játéklehetőségre számít, akkor pedig jó eséllyel kénytelen lesz másik csapatot keresni magának. Jelenlegi szerződése 2025-ig köti őt a lipcseiekhez.

A rutinos magyar kapus tavaly ősszel a Celtic elleni BL-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, majd január elején egy bakteriális fertőzés miatt újra meg kellett operálni őt, így közel egy évet kihagyott, mire visszatérhetett, addig azonban a helyettese meggyőző teljesítményt nyújtott.

A 33 éves hálóőr 2015 óta már csaknem 300 mérkőzésen védte a lipcsei csapat kapuját, már akkor a másodosztályban is a csapat alkalmazásában állt. Emellett évek óta a magyar válogatott első számú kapusa, a nemzeti csapatban eddig 51 meccsen védett.