Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Almirón: “Soha nem akarsz elhagyni egy olyan klubot, mint a Boca Juniors…”

A Libertadores-kupa elvesztett döntője után távozott posztjáról az argentin Boca Juniors vezetőedzője…

(Photo by Ricardo Moreira/Getty Images)

A döntő másnapján a Boca Juniors megerősítette, hogy a csapat vezetőedzője, Jorge Almirón lemondott posztjáról és nem folytatja tovább munkáját a klubnál. Azóta a tréner is közzétette álláspontját, egyúttal elbúcsúzott a patinás klubtól és annak fanatikus szurkolóitól:

“Azzal a szomorúsággal távozom, hogy nem tudtam teljesíteni a hetedik kupagyőzelemről szóló álmainkat, de azzal a nyugalommal távozom, hogy mindent beleadtam, és visszajuttattam a csapatot a Libertadores-kupa döntőjébe. Ebben a hét hónapban átlagosan négynaponta meccset játszottunk, elképesztő erőfeszítést tett a stáb és elképesztő elkötelezettséget mutatott a klub, hogy folyamatosan fejlődhessünk. Köszönöm a lehetőséget Juan Román Riquelmének, hogy egy nagyon nehéz időszakban bízott bennem.”

Az 52 éves tréner áprilisban vette át a Boca irányítását Hugo Ibarra távozása után, azonban a csapat mindkét idei bajnoki kiírásban gyengén szerepelt vele. Almirón kezei alatt ugyanakkor a Boca hősies menetelést mutatott be a Libertadores-kupában, három párharcot tizenegyesekkel nyert meg, ám a szombati döntőben viszont hosszabbításban alul maradt a Fluminensével szemben.

“Soha nem akarsz elhagyni egy olyan klubot, mint a Boca, ez egy nagyon fájdalmas döntés, de meg vagyok győződve, hogy ez volt a helyes döntés. Örökké a szívemben fogom viselni azt a szeretetet, amelyet a Boca-szurkolóktól kaptam. Büszke vagyok rá, hogy a világ egyik legnagyobb klubjának edzője lehettem. A riói mozgósítást sosem fogom felejteni, a Boca szurkolói a legnagyobbak” – búcsúzott Almirón.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!