Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: elszenvedte első vereségét a Liverpool és az AS Roma

A csütörtöki kora esti órákban a játéknap első nyolc mérkőzését bonyolították le az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában…

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

A B csoport első csütörtöki találkozóján a Brighton & Hove Albion 2-0-s győzelmet aratott a minden sorozatban gyengélkedő AFC Ajax ellen, miután a Barcától kölcsönzött Ansu Fati gólt szerzett és gólpasszt adott. Az angol együttes a csoport élére ugrott, a hollandok továbbra is nyeretlenül sereghajtók. Az esti órákban az AEK Athén és az Olympique Marseille csap még össze egymással.

B csoport:

AFC Ajax – Brighton & Hove Albion 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Ansu Fati (15.), Adingra (53.)

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A Liverpool háromból három győzelem után elszenvedte az első vereségét a sorozatban, miután Jürgen Klopp együttese 3-2-re alulmaradt a Toulouse ellen. A “vörösök” az első félidő hajrájában kerültek hátrányba és onnantól végig futottak az eredmény után, a 97. percben úgy tűnt, hogy kiegyenlíthetnek, azonban Quansah a videóbíró nem adta meg. Szoboszlai Dominik csereként lépett pályára a második félidőre, amikor a szünetben hármat cseréltek. A nyeretlen LASK Linz a vártnál jóval simábban, 3-0-ra verte Royale Union Saint-Gilloise együttesét.

E csoport:

LASK Linz – Royale Union Saint-Gilloise 3-0 (2-0)
Gólszerzők: S. Horvath (24.), Talovierov (45+1.), Zulj (77.), ill.

Toulouse – Liverpool 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Donnum (35.), Dallinga (58.), Magri (76.), ill. Casseres (74. – öngól), Jota (89.)

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A Stade Rennes az első félóra végétől emberhátrányban játszva győzte le 3-1-re a Panathinaikoszt, miután a korai vezető gól után a görögök tizenegyesből egyenlítettek. A francia csapat a második félidőben létszámhátrányban futballozva két gólt szerzett, így kilenc ponttal vezeti a csoportját. A Pana színeiben Kleinheisler László ezúttal sem lépett pályára. A csoport másik meccsen sem alakult eseménymentesen, ugyanis a Villarreal a hajrában fordítva diadalmaskodott 2-1-re a Maccabi Haifa ellen semleges pályán, miután mindkét találatnál Alberto Moreno jegyezte a gólpasszt.

F csoport:

Maccabi Haifa – Villarreal 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Seck (32.), ill. Baena (83.), Sorloth (87.)

Stade Rennes – Panathinaikosz 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Rieder (9.), I. Salah (65.), Blas (70. – büntetőből), ill. Ioannidis (34. – büntetőből)
Kiállítva: Belocian (33.), ill.

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A kora esti program másik nagy meglepetése az eddig százszázalékos AS Roma veresége volt, amely két második félidei találat jóvoltából 2-0-ra kikapott a Slavia Praha ellen, így a két csapat 9-9 ponttal áll a csoportja élén. A Servette drámai végjátékban tudott fordítani a Sheriff Tiraspol ellen, így megszerezte első győzelmét a sorozatban. A svájciaknál Bolla Bendegúz végig a pályán volt.

G csoport:

Servette – Sheriff Tiraspol 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Rouiller (84.), Bedia (90. – büntetőből), ill. Severin (12. – öngól)
Kiállítva:ill. Zohouri (90+1.), Kiki (90+8.)

Slavia Praha – AS Roma 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Jurecka (50.), L. Masopust (74.), ill.

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A Liverpoollal és az AS Romával a Bayer Leverkusen a negyedik győzelmét is begyűjtötte, bár sokáig gól nélküli döntetlenre álltak a Qarabag ellen, végül a ráadásban Victor Boniface tizenegyesével megszerezték a három pontot.

H csoport:

Qarabag – Bayer Leverkusen 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Boniface (90+4. – büntetőből)

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore