Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: az MLS-be szerződik az RB Leipzig rutinos középpályása! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a téli átigazolási időszakban távozhat a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttesétől a rutinos középpályás, Emil Forsberg.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A német sajtó legfrissebb értesülései szerint már a téli átigazolási időszakban az MLS-be szerződhet az RB Leipzig középpályása, Emil Forsberg. A svéd játékos ugyanis hosszú évekig szeretne az Egyesült Államokban futballozni, a beszámolók alapján éppen emiatt elutasította az RB Leipzig legújabb szerződéshosszabbítási ajánlatát, amely a jelenlegi 2025 nyaráig érvényes kontraktusát további két évvel toldotta volna meg. A források szerint Forsberg maradna a Red Bull-csoporton belül, ugyanis a “testvércsapatként” számon tartott New York Red Bullshoz igazolna. A sajtó úgy értesült, hogy a 32 éves játékos lenne a New York-i csapat egyik alappillére, és ő lenne az egyik kiemelt játékos a keretben, akire nem vonatkoznának a fizetési sapka szabályai.

Emil Forsberg 2015 januárja óta erősíti az RB Leipzig csapatát, azaz nagy szerepe van abban, hogy a klub feljutott a német élvonalba, illetve, hogy később kétszer megnyerték a Német Kupát, valamint egyszer a Szuperkupát is. A svéd játékos a csapat mezét eddig 318 alkalommal öltötte magára, amelyeken 69 gólig és 67 gólpasszig jutott.