Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF NL: az Egyesült Államok és Panama is magabiztosan nyert – videóval

A péntek hajnali órákban rendezték meg a CONCACAF Nemzetek Ligája A Ligájában az első két negyeddöntő-párharc első mérkőzéseit…

(Photo by Carmen Mandato/USSF/Getty Images for USSF)

Az Egyesült Államok bár sokáig szenvedett, a végére magabiztosan, 3-0-ra diadalmaskodott Trinidad és Tobago ellen. Az amerikai válogatott a kezdéstől többet támadott, azonban nehezen tudott fogást találni szívósan küzdő ellenfelén. Az első félidő hajrájában a trinidadiak azonban Powder hátulról történt becsúszása miatt tíz emberre fogyatkoztak. A szünet után az USA gyakorlatilag végig egy kapuzott, de sokáig képtelen volt betalálni. Az utolsó tíz percen belül Ricardo Pepi nagyszerű lövése törte meg a jeget, majd gyors egymás utánjában újabb két gólt szereztek: Antonee Robinson egy távoli átlövéssel volt eredményes, Giovanni Reyna pedig egy mintaszerű akció végén talált a hálóba. Az USA így háromgólos előnyre tett szert a jövő hétfői visszavágóra.

Egyesült Államok – Trinidad és Tobago 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Pepi (82.), A. Robinson (86.), G. Reyna (89.), ill.
Kiállítva:ill. Powder (38.)

 

A másik negyeddöntő a vártnál simábban alakult, ugyanis az idei Arany-kupa-döntős Panama 3-0-ra győzött idegenben Costa Rica ellen. A panamaiak hamar sokkolták a hazaiak, az Olympique Marseille védője, Michael Murillo már a negyedik percben egy óriási szabadrúgásgóllal vezetéshez juttatta az övéit. Costa Rica alighogy rendezni tudta volna a sorait és több támadást vezetett, az első félóra végén egy labdaszerzést követően José Fajardo növelni tudta Panama előnyét, miután egy kiugrás végén közelről lőtt Chamorro ketrecébe. Az első játékrész végén 2-0-ra vezettek a vendégek. A hazaiak a folytatásban is képtelenek voltak közelebb zárkózni, ehelyett Panama a 60. percben újabb gólt szerzett, Carascilla zseniális indítását követően Cecilio Waterman szerzett könnyed gólt. A panamaiak ezzel alighanem az első mérkőzésen eldöntötték a négy közé jutó sorsát.

Costa Rica – Panama 0-3 (0-2)
Gólszerzők:ill. M. Murillo (4.), Fajardo (29.), Waterman (60.)

 

A CONCACAF Nemzetek Ligája negyeddöntőinek további programja:

Szombat, 01:00 Jamaica – Kanada
Szombat, 03:00 Honduras – Mexikó