Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLSZ pályázott a 2026-os vagy a 2027-es BL-döntőre – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az MLSZ a megadott határidőig jelezte BL-döntős rendezési szándékát az európai szövetségnek…

(Photo by Matthew Horwood/Getty Images)

Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő az M1 aktuális csatornának megerősítette, hogy a szövetség pályázott a 2026-os vagy a 2027-es BL-döntő rendezésére a Puskás Arénával. A szóvivő szerint rajtuk kívül csak Olaszország jelezte rendezési szándékát az eseményre.

“Ahogyan azt már Csányi Sándor korábban kijelentette, az MLSZ-nek az egyik lefontosabb célkitűzése volt, hogy rangos nemzetközi futballmérkőzéseket hozzunk Magyarországra és a magyar szurkolók testközelből láthassanak sztárjátékosokat, rangos összecsapásokat. Rendeztünk már női BL-döntőt, Európa-liga-döntőt, Szuperkupa-döntőt, valamint nálunk volt az Európa-bajnokság néhány mérkőzése és mind a Puskás Aréna, mind a szervezés kapcsán kitűnő véleményeket kaptunk mind az UEFA, mind a résztvevő csapatok, mind pedig az ide érkező szurkolók részéről” – mondta Sipos Jenő, aki kiemelte, a Puskás Aréna abból a szempontból is remek létesítmény, hogy a város közepén található, így könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is.

“Ezért gondolta úgy az MLSZ, hogy a korábbi nagy rendezvények mellett itt az ideje, hogy egy BL-döntőt is szervezzünk, erre a két lehető legkorábbi időpont a 2026-os és a 2027-es idény volt” – tette hozzá Sipos.

“Az UEFA tervei szerint a BL-döntők köré egy többnapos fesztivált terveznek, ezt egy budapesti döntő esetén a főváros különböző részein bonyolítanák le” – vélekedett a szóvivő.

“Közmegelégedésre rendeztük meg az Európa-liga fináléját idén, de a Bajnokok Ligája esetében mindenből több kell. Úgy gondolom, hogy a mi szervezőbizottságunk felkészülten állt a feladathoz, bizonyított az elmúlt években, ezért joggal reménykedünk abban, hogy a magyar szurkolók BL-döntőt láthatnak majd a Puskás Arénában” – mondta el Sipos Jenő.

A 2024-es finálét a londoni Wembley Stadionban, a 2025-öst pedig a müncheni Allianz Arénában rendezik.