Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kész szerződést hosszabbítani rutinos játékosával a Bayern München! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese a következő szezonra is marasztalná rutinos hálóőrét, Sven Ulreichet.

(Photo by Sebastian El-Saqqa – firo sportphoto/Getty Images)

A német sajtó legfrissebb értesülései szerint a Bayern München vezetősége szeretne új szerződést kínálni Sven Ulreich számára. A rutinos játékos egyértelműen a második számú választás Manuel Neuer mögött, aki többnyire csak akkor szokott lehetőséget kapni a bajor sztárcsapat kapujában, ha Neuert pihentetik vagy sérült. Utóbbira viszont jócskán volt példa az elmúlt időszakban, hiszen Neuer a katari világbajnokságot követően egy síbaleset következtében súlyos sérülést szenvedett, ami miatt majd egy évet ki kellett hagynia. Ebben az időben Neuert a Mönchengladbachtól szerződtetett Yann Sommer, illetve Ulreich helyettesítette. A 35 éves hálóőr az előző szezonban 8, míg a most futó idényben 12 mérkőzésen állt a gólvonalon, és teljesítményével meggyőzte a vezetőséget arról, hogy érdemes vele még számolni a csapatnál. A beszámolók alapján ugyanis a Bayern kész új szerződést adni Ulreichnek, akinek a jelenlegi kontraktusa a szezon végén fog lejárni. A hírek szerint Ulreich is szívesen maradna a német rekordbajnoknál, így a hivatalos bejelentésre még karácsony előtt sor kerülhet. A források alapján az új megállapodás további egy évre, azaz 2025 nyaráig fogja őt Münchenbe kötni.

Sven Ulreich egy év hamburgi kitérő kivételével 2015 óta a Bayern München játékosa. A klub színeiben azóta 98 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 32-őt kapott gól nélkül hozott le.