Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF NL: az Egyesült Államok a vereség ellenére továbbjutott – videóval

Hétfőről keddre virradóra rendezték meg a CONCACAF Nemzetek Ligája A Ligájában az első két negyeddöntő-párharc visszavágóját…

(Photo by John Dorton/ISI Photos/USSF/Getty Images for USSF)

Az első mérkőzés 3-0-s elvesztése után az Egyesült Államok a korai vezetés ellenére emberhátrányban 2-1-re kikapott a visszavágón Trinidad és Tobago ellen, de a továbbjutása nem forgott veszélyben. A hazaiak ugyan veszélyesen kezdték a találkozót, az első játékrész derekánál az amerikaiak szereztek vezetést, amikor Dest jobb oldali beadását követően az első mérkőzésen is eredményes Antonee Robinson a kapu torkából előrevetődve fejelt a hálóba. A 39. percben Dest fél perc alatt két sárgát kapott, miután a másodiknál teljesen feleslegesen rúgta el a labdát és veszekedett a bíróval. A trinidadi válogatott percek alatt gólra váltotta az emberelőnyt, A. Jones kiugratásából Reon Moore egyenlítette ki a találkozó állását. A második félidő elején a hazaiak a vezetést is átvették, amikor Alvin Jones életerős távoli szabadrúgásába Turner kapus csak beleérni tudott. A hátralévő félórában Trinidad és Tobago veszélyesebben játszott, de az amerikai válogatott jól tartotta magát, Turner pedig remek védésekkel óvta meg kapuját a góltól, így a hazaiak bár nyerni tudtak, a továbbjutáshoz ez nem volt elegendő. Az USA bejutott a legjobb négy közé, egyúttal kvalifikálta magát a 2024-es Copa Américára.

Trinidad és Tobago – Egyesült Államok 2-1 (1-1)
Gólszerzők: R. Moore (43.), A. Jones (57.), ill. A. Robinson (25.)
Kiállítva:ill. Dest (39.)

 

A papírformának megfelelően az idegenbeli 3-0-s siker után Panama odahaza is legyőzte 3-1-re Costa Ricát, így magabiztosan masírozott tovább a következő fordulóba. A hazaiak semmit nem bíztak a véletlenre és a biztos előny ellenére ki akarták szolgálni a közönségüket és nagy lendülettel kezdték a visszavágót. Panama az első húsz perc végén meg is szerezte a vezetést, amikor José Fajardo vette be közelről a Costa Rica-i kaput. Néhány perccel később Carrasquilla lekészítését követően José Rodríguez a tizenhatos sarkáról egy gyönyörű átlövésből volt eredményes. Nem sokkal a szünet előtt a hazaiak tizenegyeshez jutottak, melyet a Mexikóban légióskodó Yoel Barcenas váltotta magabiztosan gólra. Panama ezzel egy félidő alatt végképp eldöntötte a továbbjutás kérdését. A második játékrészben Costa Rica erejéből egy szépítő találatra futotta, amikor a csapatkapitány Francisco Calvo fejelt a hálóba, de ennél közelebb képtelenek voltak zárkózni.

Panama – Costa Rica 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Fajardo (20.), J. Rodríguez (24.), Barcenas (43. – büntetőből), ill. Calvo (52.)

 

A CONCACAF Nemzetek Ligája negyeddöntőinek eddigi eredményei és további programja:

Trinidad és Tobago – Egyesült Államok 2-1
Panama – Costa Rica 3-1
Kanada – Jamaica szerda, 01:30 (az első mérkőzés eredménye: 2-1)
Mexikó – Honduras szerda, 03:30 (az első mérkőzés eredménye: 0-2)