Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: a magyar támadó góljával kettővel vezetett, mégsem győzött a csapata – videóval

A lengyel bajnokság (Ekstraklasa) 16. fordulójának szombat esti találkozóján a Legia Varsó és a Warta Poznan mérkőzött meg egymással…

 

A Legia Varsó kétgólos hátrányból kiegyenlítve 2-2-es döntetlent ért el a Warta Poznan ellen. A vendégek már az első tíz percen belül magukhoz ragadták az előnyt a cseh légiós Tomas Prikryl idénybeli első találatának köszönhetően. A Legia ugyan többet támadott, a Warta biztosan őrizte korán megszerzett, minimális vezetését. Az első félidő hajrájában a vendégek tizenegyest harcoltak ki, melyet a csapat magyar játékosa, Eppel Márton tökéletesen helyezve váltott gólra. A 32 éves korábbi válogatott csatár az ötödik meccsén már másodszor volt eredményes új csapatában. A poznaniak a szünet előtt kétgólos előnybe kerültek, azonban nem tudták a 2-0-s vezetést megtartani a félidőig, mert kisvártatva a Legia javára is befújtak egy tizenegyest, a portugál Josue pedig gólra váltotta a kínálkozó lehetőséget. A szünet után még inkább állandósult a hazai gárda fölénye és bő egy óra játék után kiegyenlítették az állást Ernest Muci találatával. Bár mindkét csapatnak voltak még lehetőségei, újabb találat már nem született, így pontosztozkodás történt a felek közt.

A döntetlen jóvoltából a 15 elsőségével a legeredményesebb lengyel csapatnak számító Legia továbbra is csak hatodik a táblázaton, míg a Warta a 13. pozíciót birtokolja a 18 csapatos mezőnyben.

Legia Varsó – Warta Poznan 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Josue (45+5. – büntetőből), Muci (63.), ill. Prikryl (7.), Eppel (40. – büntetőből)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore