Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: egy öngól mentett pontot a Barcelonának a Rayo ellen – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 14. fordulóban a Barcelona a Rayo Vallecano otthonába látogatott. Jól kezdett a hazai csapat, azonban egy öngól elvette annak a lehetőségét, hogy legyőzzék a katalánokat.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Remekül játszott a Rayo Vallecano a Barcelona ellen az első félidőben, még úgy is, hogy főleg a katalánok birtokolták a labdát. A hazaiak azonban támadólag léptek fel, nem húzódtak teljesen vissza védekezni. A 39. percben meg is szerezte a vezetést a Rayo, amikor Unai Lopez lőtt be egy kipattanót a kapu jobb oldalába. A Barcelonának kevesebb helyzete volt, egy 27. perces erős lövést kivéve nem voltak igazán veszélyesek, de ezt a próbálkozást is védte Dimitrievski.

A második félidőben azonban már átvette az irányítást a Barcelona, és sokkal jobban játszottak, a Rayónak be kellett állnia védekezni. Az 57. percben Peedri erős fejese szállt el a kapu felett, a 67. percben pedig Baldét buktatták a tizenhatoson belül, de nem kapott tizenegyest a vendégcsapat. A nyomás végül a 82. percben érett be a Barcelonának, amikor ki tudtak egyenlíteni: Lejeune szerzett öngólt, amikor megpróbálta kirúgni a labdát, de csak a saját kapujának jobb oldalába juttatta azt. A végén a katalánok sokat voltak a hazaiak kapuja előtt, azonban igazán nagy lehetőségük már nem volt arra, hogy megnyerjék a mérkőzést, így maradt az eredmény.

Rayo Vallecano – Barcelona 1-1 (1-0)
Helyszín: Estadio de Vallecas (Madrid) Vezette: José Luis Munuera
Gólszerzők: Unai Lopez (39.) ill. Lejuene (82. – öngól)
Sárga lap: Espino (64.), Unai Lopez (70.), Falcao (90.) ill. Pedri (31.), Romeu (52.), Joao Félix (90+3.), de Jong (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Rayo Vallecano: Dimitrievski, Espino, Lejuene, Mumin (Ciss, 75.)Balliu, de Frutos (Bebe, 68.), Valenctin, Unai Lopez (Ratiu (78.), Palazón, Trejo (Perez, 68.), Camello (Falcao, 75.). Vezetőedző: Francisco

Barcelona: Pena, Joao Cancelo, Christensen, Inigo Martínez, Romeu (Gündogan, 55.), de Jong, Pedri (Fermin Lopez, 75.), Yamal (Raphinha, 75.)), Ferrán Torres (Joao Félix, 55.), Lewandowski. Vezetőedző: Xavi

A La Liga 14. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Alaves – Granada 3-1

Szombat:
Rayo Vallecano – Barcelona 1-1
16:15 Valencia – Celta Vigo (Tv: Spíler 2)
18:30 Getafe – Almeria (Tv: Spíler 2)
21:00 Atlético Madrid – Mallorca (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Villarreal – Osasuna (Tv: Spíler 2)
16:25 Real Sociedad – Sevilla (Tv: Spíler 2)
18:30 Cadíz – Real Madrid (Tv: Spíler 2)
21:00 Betis – Las Palmas (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Girona – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)

A tabella jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore