Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Története első bajnoki címét szerezte a magyar légiós és a spanyol klasszis csapata

A szombati utolsó előtti fordulóban bebiztosította első japán bajnoki címét a Vissel Kobe együttese…

 

A japán bajnokság (J-League) 2023-as kiírásának 33., utolsó előtti fordulójában aratott sikerével a listavezető Vissel Kobe bebiztosította a bajnoki címét, és története első országos elsőségét szerezte.

A magyar válogatott Vécsei Bálintot és a spanyol világ- és Európa-bajnok klasszisát, Juan Matát is foglalkoztató kobei együttes 2-1-es győzelmet aratott a Nagoya felett, miközben a Yokohama F. Marinos csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes, így a két csapat közt négy pontra nőtt a különbség a záróforduló előtt. A csapathoz szeptemberben szerződő magyar középpályás két mérkőzésen összesen 24 percet töltött pályán az újdonsült bajnoki színeiben, Vécsei egyelőre finoman szólva sem tudott alapember lenni új csapatában.

A Vissel Kobe eddigi legjobb bajnoki eredménye a két szezonnal ezelőtti harmadik helyezés volt, míg 2020-ban a Japán Kupát nyerte meg. Korábban többek közt Andrés Iniesta, Lukas Podolski, Thomas Vermaelen, Bojan Krkic és Sergi Samper is megfordult a csapatban a Barcával való együttműködés eredményeként, mégsem tudtak ilyen eredményt elérni.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore