Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Rangadót nyert a Dortmund, miközben Mbappe az utolsó pillanatban mentett pontot a PSG-nek – videóval

Egy körrel a csoportkör zárása előtt bebiztosította továbbjutását a Borussia Dortmund, mely az AC Milan vendégeként borította a papírdormát. A Newcastle szinte az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy kedvező helyzetből várhatja az utolsó játéknapot, de Mbappe az utolsó pillanatban pontot mentett a PSG számára.

Fotó: Marc Atkins/Getty Images

AC Milan – Borussia Dortmund 1:3 (1:1) 
Helyszín: San Siro – 75292 néző; Vezette: Kovács I. (román)
Gólszerzők: Chukwueze (37.), ill. Reus (10.), Bynoe-Gittens (59.), Adeyami (69.)
Sárga lap: Tomori (67.), ill. –

Önmagát hozta elképesztően nehéz helyzetbe az AC Milan, miután Giroud a 6. percben büntetőt hibázott. Ezt a szívességet Reus nem tette meg, így a 10. percben tizenegyesből vezetett a Dortmund, mely ezzel a virtuális tabellán megerősítette vezető pozícióját. A hazaiak Chukwueze révén a szünet előtt még egyenlítettek, a második félidőben azonban már csak a németek találtak be. Bynoe-Gittens és Adeyami góljára már nem jött válasz, így a Dortmund a mérkőzés mellett a továbbjutást is behúzta azok után, hogy a sorozatot egy vereséggel és egy döntetlennel kezdte ősszel.

A mérkőzés összefoglalója


PSG – Newcastle United 1:1 (0:1) 
Helyszín: Oarc des Princes – 46435 néző; Vezette: S. Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Mbappe (90+8. – büntető), ill. Isak (24.)
Sárga lap: Ugarte (36.), Lee Kang-In (54.), Dembele (58.), Skriniar (60.), Donnarumma (72.), ill. Joelinton (22.)

Isak gólja nagyon sokat érhetett volna a Newcastle számára, mely egészen a 98. percig úgy tűnt, hogy továbbjutó pozícióban tarthatja az angol együttest az utolsó játéknap előtt. Mbappe azonban értékesített egy véleményes büntetőt, így a tabella a feje tetejére állt. A PSG-nek a Dortmund vendégeként kellene nyernie (a döntetlen lehet, hogy nem lesz elegendő), míg a Newcastle és az AC Milan párharca bármelyik fél győzelme esetén továbbjutást érhet, amennyiben a franciák vendégjátéka nem sikerül. Egy biztos, igen izgalmas zárás várható az ‘F’ jelű kvartettben.

A mérkőzés összefoglalója

Az F-csoport állása

Standings provided by Sofascore