Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es vb: Németország tizenegyesekkel, Franciaország hátrányból fordítva jutott a döntőbe

A keddi napon bonyolították le az elődönőket az Indonéziában zajló U17-es világbajnokságon…

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Végletekig kiélezett csatában Németország U17 válogatottja 3-3-as döntetlen után tizenegyesrúgásokkal nyerte meg az Argentína U17 elleni klasszikus párharcot, és jutott be elsőként a korosztályos világbajnokság döntőjébe. A németek korán megszerezték a vezetést, Paris Brunner találatával már az első tíz perc végén lépéselőnyben voltak. A korai hátrányba kerülés után feljavultak az argentinok, egyre több akciót vezettek, és bár eleinte kimaradtak a lehetőségek az első félidő hajrájában Agustín Ruberto jóvoltából kiegyenlítettek. Sőt, az első játékrész ráadásában a vezetést is átvették Agustín Ruberto újabb góljával, így a 45 perc után az Albiceleste vezetett 2-1-re. A folytatásban a németeken volt a sor és negyedóra sem telt el a második félidőből, amikor Paris Brunner is duplázni tudott. Újabb tíz perccel később pedig már ismét az európai válogatottnál volt az előny, miután Max Moerstedt talált a hálóba. Az ismét lépéshátrányba kerülő argentinok mindent egy lapra feltéve támadtak a hajrában és a 97. percben Echeverri átadásából Agustín Ruberto a harmadik gólját is megszerezte, így tizegyesekre mentett. A szétlövések során az argentinok rögtön az első két lövésüket elrontották, majd bár a németek is hibáztak egyet, 4-2-re megnyerték a párharcot és bejutottak a döntőbe.

Németország U17 – Argentína U17 3-3 (1-2) – tizenegyesekkel: 4-2
Gólszerzők: Brunner (9., 58.), Moerstedt (69.), ill. Ruberto (36., 45+4., 90+7.)

A második elődöntőben Franciaország U17 hátrányból fordítva diadalmaskodott 2-1-re Mali U17 válogatottja ellen. Az első félidő végig kiegyenlített küzdelmet hozott, a játékrész ráadásában Ibrahim Diarra volt eredményes. A második félidő elején Sanogo kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott a mali válogatott, melyet követően a franciák szinte azonnal kiegyenlítettek Yvann Titi révén, majd bő tíz perccel később Ismael Bouneb góljával a franciák a vezetést is átvették. A hajrában Mali létszámhátrányban is többször veszélyeztetni tudott az egyenlítésért, azonban képtelenek voltak élni a lehetőségekkel, így a francia válogatott 2-1-es sikerrel masírozott tovább a fináléba.

Franciaország U17 – Mali U17 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Titi (56.), Bouneb (69.), ill. I. Diarra (45+4.)
Kiállítva:ill. Sanogo (55.)

Az elődöntők győztesei vasárnap játsszák a döntőt, míg a bronzmérkőzésre szombaton kerül sor a fináléról lemaradók közt.