Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hátrányból fordított a Real Madrid a Napoli ellen, az Arsenal hat góllal vágott vissza a Lensnak – videóval

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a C-csoportban a Napoli a Real Madrid otthonába látogatott, és egy izgalmas és gólgazdag mérkőzést játszottak, aminek a végén a királyi gárda örülhetett. A Braga az Union Berlint fogadta, és nem bírtak egymással. A B-csoportban az Arsenal a Lens-t fogadta. A franciák az első meccsen legyőzték az Ágyúsokat, akik most hat góllal vágtak vissza nekik. Ezzel a győzelemmel már biztos csoportelső és továbbjutó az Arsenal.

 (Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images)

Ccsoport:

Real Madrid – Napoli:

Izgalmas és fordulatos mérkőzést játszott a Real Madrid és a Napoli. A vezetést nagyon hamar, a 9. percben az olaszok szerezték meg, amikor Di Lorenzo passzolt Simeone elé a tizenhatoson belülre, amit épphogy bekotort a gólvonal mögé. Azonban szinte rögtön, a 11. percben már ki is egyenlített a Real, ekkor Rodrygo verte át a teljes vendégvédelmet, majd gyönyörű gólt tekert a jobb felső sarokba. A 22. percben jött a vezető Real-gól és egy újabb Bellingham-találat, amikor Alaba beadását fejelte gyönyörűen a hálóba az angol középpályás. A 30. percben Brahim Diaz lőtt hajszállal m a bal kapufa mellé, de nagyobb helyzete már nem volt a Realnak az első félidőben, ahogy a Napolinak sem.

A második félidő egy meglepetéssel kezdődött, mert a 47. percben kiegyenlített a Napoli, amikor Anguissa vágta be a kipattanót. Az 52. percben Kvaratskhelia passzolt rendkívül rosszul egy jó helyzetben, mert megpróbálta a kapu elé lőni a labdát, de a védők remekül tisztáztak. A 62. percben Mendy játszotta oda a labdát Joselu elé a tizenhatoson, aki el is lőtte azt, de a labda a léc fölött suhant el. A 68. percben Osimhen szerzett gólt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A végére viszont nagyon beindult a Real Madrid. A 77. percben Meret védett nagyot Rüdiger bal oldalra tartó lövésénél, majd Bellingham próbálkozását is fogta, ezt követően pedig Joselu fejelt kicsivel a kapufa mellé. A 84. percben azonban már sikerült megszerezni a vezetést a hazaiaknak, amikor a csereként beállt Nicolas Paz próbálkozott meg egy távoli lövéssel, majd a labda Meret kezén megpattanva került a kapu jobb alsó sarkába. A 94. percben pedig le is zárta a mérkőzést a Real Madrid, ekkor Bellingham látta meg jól, hogy Joselu beindult, a spanyol csatár pedig nagy erővel lőtt a hálóba. A Real Madrid első helye biztos így, a Napolinak még kicsit aggódnia kell a másodikért.

Real Madrid – Napoli 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Rodrygo (11.), Bellingham (22.), Paz (84.), Joselu (90+4.) ill. Simeone (9.), Anguissa (47.)
Sárgalap: – ill. Zielinski (49.), Cajuste (90.)
Kiállítás: – ill. –


Braga – Union Berlin:

Jobb volt a Braga az első félidőben, ám a 30. percben emberhátrányba került, miután azonnali piros lappal kiállították Niakatét. A 42. percben meg is szerezte a vezetést az Union Berlin, amikor Gosens talált szabad területet a tizenhatoson belül Roussillon passzát követően, majd laposan a kapu közepébe lőtt. Az utolsó percekben még voltak lehetőségei a Bragának, de vagy a kapus védett, vagy a védők blokkoltak.

A második félidő elején azonban már összejött az egyenlítő gól a portugáloknak az 51. percben, amikor Horta indítása után Djalo lőtte a labdát a léc alá a hiába vetődő Ronnow mellett. Hiába voltak kevesebben, egész jól játszott a Braga, de nem volt esélye vezetést szerezni, ahogy az Union Berlin sem volt túl éles, így maradt a döntetlen. A Bragának matematikai esélye még van a második helyre, de kicsi a valószínűsége, hogy ez össze is jön neki.

Braga – Union Berlin 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Djalo (51.) ill. Gosens (42.)
Sárgalap: Gomez (33.), Zalazar (45+1.), Artur Jorge (90+3.) ill. Konche (3.), Tousart (39.), Bonucci (45+4.), Khedira (54.)
Kiállítás: Niakate (30.) ill. –

A C-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore

Bcsoport:

Arsenal – Lens:

Olyan szinten jó első félidőt hozott az Arsenal, hogy egyenesen öt gólt lőtt a Lensnak. A gólgyártást Havertz kezdte meg a 13. percben, amikor a kapu elé érkező labdát Gabriel Jesus fejelte tovább a német játékosnak, aki  jól robbant be és a hálóba lőtt. A második találat a 21. percben érkezett, ekkor Saka passza után Gabriel Jesus lőtt a kapu bal alsó sarkába Samba mellett. Két perccel később az előbb gólpasszt adó Saka is betalált, ő a kapu jobb oldalát lőtte ki. A 27. percben érkezett a negyedik gól, amikor Martinelli szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a kapu jobb oldalába ment. A 40. percben a Lens is megmutatkozott, amikor Medina találta el a jobb kapufát. Az utolsó, azaz az ötödik találat a hosszabbításban, a 46. percben, amikor Ödegaard kapásból lőtt a jobb alsó sarokba.

A második félidőben sem változott a játék képe, csak éppen az Arsenal már nem tudta olyan jól kihasználni a helyzeteit, mint az első játékrészben. Nem volt sok helyzetük, de azok is pontatlanok voltak, míg a Lens a kaput se tudta eltalálni. Aztán a 86. percben tizenegyeshez jutott az Arsenal, amit Jorginho értékesített is, ezzel hat gólt lőve a francia csapatnak. Több gól már nem esett, de így is nagyarányú győzelmet arattak az Ágyúsok, amivel átvették a vezetést a tabellán és bebiztosították a továbbjutást a legjobb 16 közé.

Arsenal – Lens 6-0 (5-0)
Gólszerzők: Havertz (13.), Gabriel Jesus (21.), Saka (23.), Martinelli (27.), Ödegaard (45+1.) ill. –
Sárgalap: – ill. Mandy (41.), Khusanov (63.), Haidara (64.)
Kiállítás: – ill. –

A B-csoport jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore