Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: döntött Manuel Neuer jövőjéről a Bayern München! – hivatalos

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy meghosszabbította Manuel Neuer és Sven Ulreich szerződését is…

(Photo by Rene Nijhuis/BSR Agency/Getty Images)

A Bayern München 2025 nyaráig hosszabbította meg Manuel Neuer kontraktusát, mely eredetileg jövő nyárig volt érvényes. A veterán német portás nemrég tért vissza sérüléséből, a jelenlegi szezonban 6 tétmérkőzésen van túl. Neuer még a katari vb után törte el a lábát síelés közben. Sven Ulreich szerződését szintén 2025-ig újította meg a klub, aki ebben az idényben helyettesítette világbajnok csapattársát, míg az előző kiírás második felében Sommer pótolta a klasszis portást.

Manuel Neuer 2010 nyara óta tartozik a Bayern München kötelékébe. A 2017/2018-as idényben volt ezen kívül egy hosszabb sérülése, akkor szintén Ulreich pótolta őt, ráadásul nagyszerűen. Neuer eddig mindent egybe véve 494 találkozón védte a bajorok hálóját. Társaival nyert többek között 11 bajnoki címet, 2 Bajnokok Ligáját és 5 Német Kupát. 

Sven Ulreich először 2015-2020-ig fordult meg a Bayernben, majd egy évet követően vissza is tért. A 2017/2018-as szezonban Neuer sérülése miatt szinte minden mérkőzésen ő védett. Teljesítménye miatt úgy tűnt, ő lehet a 2018-as vb-n az első számú kapus a német válogatottnál, ám Joachim Löw választása Neuerre esett. Ulreich ez idáig 98 tétmérkőzésen állt a Bayern kapujában. A csapat tagjaként 8 bajnoki címet, 1 Bajnokok Ligáját és 3 Német Kupát zsebelt be többek között.