Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Riquelme: “Hatalmas megtiszteltetés, hogy együtt játszhattam a világ két legjobbjával”

A Boca Juniors alelnöke elárulta, hogy mely honfitársait tartotta, tartja a világ legjobb labdarúgóinak…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Boca Juniors alelnökeként a közelgő elnökválasztáson is induló Juan Román Riquelme a minap egy interjúban elárulta, hogy kiket tart a világ valaha volt legjobb labdarúgóinak:

“Gyermekkoromban Diego Maradonát tartottam a világ legjobb játékosának, napjainkban pedig Lionel Messit. Szerencsésnek érzem magam, hogy mindkettőjükkel játszhattam együtt, hatalmas megtiszteltetés és álomszerű egyben.”

Az egykori nagyszerű képeségekkel rendelkező irányító 1997 és 2008 között 51 mérkőzésen 17 gólt szerzett az argentin válogatottban. A 2006-os világbajnokságon együtt szerepelt a pályája elején tartó Messivel.

Riquelme az Argentinos Juniorsban nevelkedett, de legjobb éveit kétségtelenül a Boca Juniorsnál töltötte, melyet 1996 és 2002, valamint 2007 és 2014 között is erősítette – legelső éveiben játszhatott együtt az isteni Diegóval. A két pauza közt kipróbálta magát Európában a Barcelona és a Villarreal labdarúgójaként, főleg utóbbinál volt lehetősége maradandót alkotni. Aktív pályafutását 2015-ben nevelőcsapatához visszatérve fejezte be.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!