Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: kiütéses győzelmével csoportelső a Szoboszlai Dominikot ezúttal nélkülöző Liverpool! – eredmények, tabella

Az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában kilenc mérkőzést játszottak csütörtök késő este. A Liverpool és a Bayer Leverkusen egyaránt érvényesítette a papírformát; nem úgy mint az AS Roma (…) Őrült meccset játszott az Olympique Marseille és az Ajax, csak úgy mint a Villarreal és a Panathinaikosz; de a Molde és a Qarabag találkozója is az utolsó pillanatban dőlt el – Mutatjuk a történéseket!

(Photo by Richard Sellers/Sportsphoto/Allstar via Getty Images)

 

B-csoport:

Olympique Marseille – Ajax 4-3 (2-2)
Gólszerzők: Aubameyang (9., 48. és 90+3. -utóbbit büntetőből), Mbemba (26.) illetve Brobbey (10. és 30.), Akpom (80.)

A játéknap egyik legjobb találkozóját játszották a Vélodromban a felek. A Marseille háromszor szerzett  vezetést, az Ajax mindannyiszor ki tudta egyenlíteni az állást, még annak ellenére is, hogy a 60. perctől emberhátárnyban játszott az amszterdami csapat.

A Marseille végül a legjobbkor, a hosszabbításban, a mesterhármast jegyző Pierre-Emerick Aubameyang büntetőjével megnyerte a találkozót.

Az utolsó fordulóban az OM a csoport első helyéért játszik rangadót a Brightonnal; míg az Ajax az AEK Athénnal küzdhet meg a harmadik helyért.

 

A B-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

 

 

C-csoport:

Glasgow Rangers – Aris 1-1 (0-1)
Gólszerzők: McCausland (49.) illetve Babicka (28.)

Azok után, hogy a Rangers idegenben kikapott az Aristól, a skótok hazai pályán is alaposan megszenvedtek ciprusi ellenfelükkel. A hajrát hiába nyomta meg a hazai csapat, egy ponttal kellett beérni az Európa-liga egyik legkiegyenlítettebb kvartettjében.

 

A C-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

 

E-csoport:

Liverpool – LASK Linz 4-0 (2-0)
Gólszerzők: L. Diaz (12.), Gakpo (15. és 90+2.), Salah (51. -büntetőből),

Szoboszlai Dominik nélkül is simán hozta a kötelezőt a Liverpool. A magyar válogatott csapatkapitánya a kispadról nézte végig, ahogy a “vörösök” támadóhármasuknak köszönhetően átrobognak a linzieken. A Liverpool győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Szoboszlaiék a három ponttal bebiztosították első helyüket is.

 

Toulouse – Royale Union SG 0-0

Hiába állt közelebb a valamivel veszélyesebb Royal Union a győzelemhez, a minden bizonnyal csalódott belgáknak végól be kellett érniük egy ponttal. A döntetlennel a Toulouse közel került a csoport második helyének a megszerzéséhez.

 

Az E-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

 

F-csoport:
Villarreal – Panathinaikosz 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Baena (29.), Comesena (34.), Morales (47.) illetve S. Palacios (66.), Ioannidisz (81.)
Egy megnyert meccset kis híján kiengedett a kezéből a VIllarreal. A “sárga tengeralattjáró” három góllal is vezetett, végül izgulnia kellett a győzelemért, úgy, hogy a két gól mellett a Panatihaikosz szerzett egy meg nem adottat is, valamint kihagyott egy büntetőt (…) A győzelmével a Villarreal bebiztosította a csoportban második helyét.

Az F-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

G-csoport:
Servette – AS Roma 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Bedia (50.) illetve Lukaku (21.)
Újabb csalódást keltő találkozón van túl as AS Roma, amely azok után, hogy kikapott a Slavia otthonában, a Servette vendégeként sem tudott nyerni, így José Mourinho csapata minden bizonnyal az Európa-liga Play-Off körével kezdi a tavaszi nemzetközi szereplését.
Sheriff Tiraspol – Slavia Praha 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Tovar (45+3.), Ngom Mbekeli (56.) illetve Jurecka (19.), Zafeiris (78.), Tijani (90+5.)
Az olykor igen komoly fölényben futballozó Slavia sokáig úgy tűnt, hogy döntetlent ér el, ám a hosszabbítás végén a csehek nagy igyekezete eredményhez vezetett, hiszen büntetőből betaláltak, megnyerve ezzel a találkozót, és minden bizonnyal a csoportot is.

A G-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore

H-csoport:

Häcken – Bayer Leverkusen 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Boniface (14.), Schick (74.)

Svédországban folytatta hibátlan sorozatát a Leverkusen. A “gyógyszergyáriak” mindkét félidőben szereztek egy-egy gólt, és hiába nőtt fel a feladathoz több mutatóban is (labdabirtoklása, helyzetek száma) a hazai csapat, a legfontosabban, a gólok számában, elmaradt német ellenfelétől.

 

Molde – Qarabag 2-2 (0-1)
Gólszerző: K. Eriksen (82.) illetve Juninho (12.)

Sokáig vezetett a Qarabag, egy korai góllal sokkolva ellenfelét, azonban a Molde folyamatosan került egyre nagyobb fölénybe, és a hajrában előbb egyenlített, majd úgy tűnt, meg is nyeri a találkozót, azonban az azeriek az utolsó pillanatok egyikében újra sokkolták a norvégokat – Akiket jelenleg maguk mögé is utasítanak így a csoportban.

 

A H-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore