Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Váratlan fordulat az argentin kapitány jövőjét illetően – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a világbajnoki címvédő argentin válogatott szövetségi kapitánya a legutóbbi mérkőzés után kijelentette, gondolkodási időre van szüksége, hogy folytatja-e munkáját a csapat élén…

(Photo by Liu Xin/VCG via Getty Images)

Gastón Edul információi szerint az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a korábbi tervekkel ellentétben mégis ott lesz a Copa América december 7-i sorsolásán. A TyC Sports újságírója úgy tudja, hogy jó esély mutatkozik arra, hogy a távozását kilátásba helyező tréner legalább a jövő nyári kontinenstorna végéig maradni fog a válogatott kispadján.

“Itt az ideje, hogy megálljunk és átgondoljuk a helyzetet. Ezek a játékosok sokat adtak nekem, és sokat kell gondolkodnom azon, hogy mit fogok kezdeni a jövőmmel. Egyelőre nem búcsúzom, de nagyon magasra tettük a lécet, melynek eléréshez minden energiára szükség van. Nehéz folytatni ezen a szinten, ideje gondolkozni. A csapatnak olyan edzőre van szüksége, akiben megvan az ehhez szükséges maximális energia. Át kell gondolnom, hogy hogyan tovább…” – nyilatkozta Scaloni néhány héttel ezelőtt Brazília legyőzését követően.

A kiszivárgott híresztelések szerint Scaloninak az argentin labdarúgó-szövetség elnökével, Claudio “Chiqui” Tapiával adódtak nézeteltérése, ami miatt elbizonytalanodott a folytatást illetően.

Jelen állás szerint jó esély mutatkozhat arra, hogy a jövő nyári Copa Américán még Scaloni irányítsa az argentin válogatottat, további sorsáról vélhetően majd a kontinensviadal után születhet döntés.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!