Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Bayer Leverkusen szélsőjével erősítene az Arsenal! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese a nyári átigazolási időszakban szeretné megszerezni a Bayer Leverkusen szélsőjét, Jeremie Frimpongot.

(Photo by Sebastian El-Saqqa – firo sportphoto/Getty Images)

Az angol sajtó legfrissebb értesülései szerint Mikel Arteta szeretné megerősíteni csapata jobb oldalát a következő nyári átigazolási időszakban. Erre a célra a spanyol mester a Bayer Leverkusen játékosát, Jeremie Frimpongot szemelte ki. A holland futballista 2021 januárjában került a német együtteshez, ahol fokozatosan egyre meghatározóbb tagjává vált a csapatnak, de Xabi Alonso érkezésével egy újabb szintet tudott lépni a játéka. Ezt jól mutatja, hogy az idei szezonban 17 mérkőzést követően már 6 gól és 7 gólpassz szerepel a neve mellett. Nem csak az Arsenal figyelt fel a 22 éves játékos teljesítményére, ugyanis a hírek szerint a Manchester United is szeretné Frimpongot a soraiban tudni. Az “Ágyúsok” számára azért lenne Frimpong az ideális megoldás, mert a jobb oldalon minden pozíciót be tud játszani, ezzel jelentősen megkönnyítené Mikel Arteta számára Ben White és akár Bukayo Saka rotálását is. A szinte mindig jól értesült Fabrizio Romano szerint “igen olcsón” meg lehetne szerezni Frimpong játékjogát, ugyanis a védő szerződésében szerepel egy 40 millió eurós kivásárlási záradék, amit az Arsenal kész lenne kifizetni a “Gyógyszergyáriaknak”. Ráadásul az is megkönnyítheti az átigazolás megvalósulását, hogy Frimpong legkésőbb a nyáron szeretne szintet lépni a karrierjében, azaz távozna a német gárdától.

Jeremie Frimpong a Bayer Leverkusen színeiben eddig 112 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 17 gólig és 27 gólpasszig jutott. Szerződése 2028 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 45 millió euróra teszi a transfermarkt.