Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a hajrában fordított a Girona a Valencia ellen és az élre ugrott – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 15. fordulójának szombati játéknapjának nyitómérkőzésén a liga meglepetéscsapata, a Girona hazai pályán hátrányból fordítva aratott fontos győzelmet.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A Girona a mérkőzés első órájában korántsem azt a teljesítményt hozta, amit eddig a szezonban, mert nemhogy lehetősége, de kaput eltaláló lövése sem volt a hazaiaknak. Ráadásul az 57. percben egy óriási védelmi hibát követően Hugo Duro léphetett ki ziccerben, amelyet értékesíteni is tudott. Aztán a csereként beálló rutinos csatár, Cristhian Stuani megfordította a találkozó állását. Előbb a 82. percben egyenlített, miután Couto beadására remekül érkezett a hosszú sarkon, majd szintén a brazil védő keresztlabdáját vágta a kapuba a 88. minutumban, amivel megnyerte a találkozót a Girona. A katalán gárda így ismét vezeti a bajnokságot, de ha a Real Madrid megnyeri a soron következő mérkőzését a Granada ellen, akkor visszacsúszik a második pozícióba a Girona. A Valencia a vereség következtében maradt a 10. helyen.

Girona – Valencia 2-1 (0-0)
Helyszín: Estadio Municipal de Montilivi (Girona), Vezette: J. I. Villanueva
Gólszerzők: Stuani (83., 88.) ill. H. Duro (57.)
Sárga lap: Blind (36.), Couto (42. – pályán kívül), Savio (90+2.) ill. Gasiorowski (61.), H. Duro (78.), Gabriel Paulisa (90+6.)
Kiállítás: ill.

Girona: Gazzaniga – E. García, David López (Stuani 75.), Blind, Gutierrez – Y. Herrera (P. Torre 13. – Couto 82.), A. García, I. Martín (Portu 82.) – Tsygankov, Dovbyk, Savio. Vezetőedző: Míchel

Valencia: Mamardashvili – Correia, Mosquera, Gabriel Paulista, Gasiorowski (J. Vázquez 89.) – Foulquier (Amallah 84.), Guerra, Pepelu, F. Pérez (Diakhaby 67.) – Diego López (Canos 84.), H. Duro (Yaremchuk 84.). Vezetőedző: R. Baraja

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 15. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Las Palmas – Getafe 2-0

Szombat:
Girona – Valencia 2-1
16:15 Athletic Bilbao – Rayo Vallecano (Tv: Spíler2)
18:30 Real Madrid – Granada (Tv: Spíler2)
21:00 Osasuna – Real Sociedad (Tv: Spíler2)

Vasárnap:
14:00 Mallorca – Alaves (Tv: Spíler2)
16:15 Almería – Real Betis (Tv: Spíler2)
18:30 Sevilla – Villarreal (Tv: Spíler2)
21:00 Barcelona – Atlético Madrid (Tv: Spíler2)

Hétfő:
21:00 Celta Vigo – Cádiz (Tv: Spíler2)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore