Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Newcastle ismét legyőzte a Manchester United együttesét! – videóval

A Premier League 14. fordulójának szombat esti rangadóján a Newcastle United hazai pályán győzte le a Manchester United együttesét. A három ponttal a “szarkák” meg is előzték ellenfelüket a tabellán.

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

 

Ahogyan azt várni lehetett, pokoli hangulat uralkodott a St. James’ Parkban, a közönség szinte együtt lélegzett a pályán történtekkel. Talán ez is megfogta a Manchester United együttesét, amely egy-egy rövidebb időszaktól eltekintve, többire a védekezéssel volt elfoglalva.

A Newcastle lendületesen, agresszívabban játszott ellenfelénél, és nagyon közel állt a vezető találat megszerzéséhez… A legközelebb Kieran Trippier szabadrúgásánál, ám az angol válogatott hátvéd lövése a felső lécről a gólvonal elé pattant. Az MU olykor Fortunának is köszönhette, hogy megúszta kapott gól nélkül az első félidőt – Volt mind változtatni Erik ten Hag csapatának a szünetben.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a Newcastle ott folytatta, ahol abbahagyta, kapuja előteréhez szögezte ellenfelét, a különbség viszont annyi volt, hogy, hogy a gól is megérkezett a “szarkák” játékába: egy sokadik, MU saját térfélen történő labdavesztést követően a hazaiak szépen végigvittek egy támadást a jobb szélen, Kieran Trippier beadásából Anthony Gordon a lemaradó vendég védőktől mit sem zavartatva közelről a hálóba lőtt.

Megérdemelten vezetett a Newcastle, amely továbbra is lendületben maradt, de nem tudta lezárni a találkozót. Erik ten Hag cseréi ha nem is tökéletesen sültek el, de érezhetően jobb lett a csapat a hajrára – Mondjuk volt mihez képest javulni, a lecserélt Marcus Rashford és Antony Martial például szinte észrevehetetlenek voltak…

A hajrában a vendégek kerültek fölénybe, többször is odaértek a Newcastle kapuja elé, ám a Nick Pope kapust váltó Martin Dubravkának megoldhatatlan feladata nem adódott. Az MU szerzett egy lesgólt – Antony lövése elől nem tudta elhúzni magát a “vörös ördögök” egyik legjobbja, Harry Maguire – de összességégen, az összképet nézve nem érdemelt volna egy pontot sem, hiszen a találkozó túlnyomó részében igen komoly különbség látszott a két csapat között.

A “szarkák” az őszi Ligakupa találkozó után újra megfricskázták riválisukat.

 

Newcastle United – Manchester United 1-0 (0-0)
St. James’ Park, Vezette: Robert Jones
Gólszerző: Gordon (56.)
Sárgalap: Joelinton (90+7.) illetve Maguire (78.), Antony (90+3.)
Piroslap:

Newcastle: Pope (Dubravka, 86.) – Trippier, Lascelles, Schar, Livramento – Joelinton, Miley, B. Guimaraes – Almiron, Isak, Gordon (Ritchie, 90+7.). Menedzser: Eddie Howe

MU: Onana – Wan-Bissaka (Reguilón, 80.), Maguire, Shaw, Dalot – McTominay, Mainoo (Amrabat, 80.) – Rashford (Antony, 61.), B. Fernandes, Garnacho – Martial (Hojlund, 61.). Menedzser: Erik ten Hag

 

A 14. forduló teljes programja:

Szombat:
Arsenal – Wolverhampton 2-1
Brentford – Luton Town 3-1
Burnley – Sheffield United 5-0
Nottingham – Everton 0-1
Newcastle – Manchester United

Vasárnap:
15:00 Bournemouth – Aston Villa
15:00 Chelsea – Brighton (Tv: Spíler 1)
15:00 Liverpool – Fulham (Tv: Match 4)
15:00 West Ham – Crystal Palace
17:30 Manchester City – Tottenham (Spíler 1)

 

A Premier League aktuális állása:

Standings provided by Sofascore