Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: rangadón nyert, rekordot döntött a PSV – videóval

A holland bajnokság (Eredivisie) 14. fordulójának rangadóján a vasárnap délután a címvédő Feyenoord a százszázalékos éllovas PSV Eindhovent fogadta…

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

A holland bajnokság vasárnap délutáni rangadóján a listavezető PSV Eindhoven 2-1-es sikert aratott a Feyenoord otthonában. Az első játékrész során a vendéglátók léptek fel kezdeményezőbben, azonban a kapuk keveset forogtak veszélyben, így nem volt meglepetés, hogy az első 45 perc gól nélküli döntetlennel zárult. A Feyenoord a folytatásban is aktívabb volt, azonban kevés érdemi lehetőséget dolgoztak ki, miközben a PSV ígéretes ellentámadásokat vezetett. A második játékrész derekánál három perc alatt eldöntötte a három pont sorsát a PSV. Az eindhoveniek előbb Ismael Saibari révén voltak eredményesek, aki J. Bakayoko bejátszását követően közelről talált a hálóba, majd kisvártatva Veerman szögletét Olivier Boscagli csúsztatta tovább a rövid saroknál védhetetlenül. A Feyenoord a kétgólos hátrány ellenére mindent megtett a felzárkózás érdekében és az utolsó tíz percen belül a góllövőlistát vezető Santiago Giménez talált be, akinek erős lövésébe W. Benítez csak beleérni tudott.

A PSV a saját korábbi rekordját megdöntve a 14. mérkőzését is megnyerte a bajnokságban, mellyel új csúcsot állított fel az Eredivisie történetében. Egyúttal tíz pontra növelte előnyét a második helyen álló Feyenoord előtt, amikor még 20 forduló van hátra a bajnokságból.

Feyenoord – PSV Eindhoven 1-2 (0-0)
Gólszerzők: S. Giménez (81.) ill. Saibari (65.), Boscagli (68.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore