Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: a címvédő és a korábbi kétszeres győztes játszhatja a döntőt – videóval

Magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradóra rendezték az MLS rájátszásában a két főcsoport-döntőt, melyet követően kialakult a 2023-as nagydöntő párosítása…

(Photo by Jeff Dean/Getty Images)

A keleti konferencia fináléjában a Columbus Crew kétgólos hátrányból fordítva hosszabbításban győzött 3-2-re az alapszakasz-győztes Cincinnati vendégeként. A hazaiak aktívan kezdték a mérkőzést, és az első negyedóra végéhez közeledve a vezetést is magukhoz ragadták, miután Boupendza kapu elé intézett bejátszását követően Brandon Vazquez az ötös sarkáról lőtt a hosszú sarokba. A Cincy az előny birtokában is veszélyesen futballozott, a Crew jobbára a védekezésesl volt elfoglalva. Az első félidő ráadásában a házigazda tovább tudta növelni vezetését, miután egy szabadrúgás során Barreal lekészítését követően az alapszakasz MVP-jének választott Luciano Acosta a tizenhatos előteréből balról befelé húzva lőtt a hosszú sarokba. Az első játékrész végén a Cincy 2-0-s előnyben volt. A szünet után a házigazda akár mindent eldönthetett volna, Boupendza ziccerénél azonban Schulte kapus bravúrral hárított. A vendégek hiába próbálkoztak egyre többet, a Cincy biztosan őrizte kétgólos előnyét. Negyedórával a vége előtt a Crew szerencsés körülmények közt szépített, egy jobb oldali beadást követően Powell lábáról pattant a saját kapujába egy lecsorgó labda. A Columbus vérszemet kapott a folytatásra, tovább nyomott az egyenlítésért, és a 86. percben egy nagyszerű összjátékot követően Diego Rossi az ötös előteréből juttatta a hálóba a játékszert. A rendes játékidő 2-2-es döntetlenre végződött. A hosszabbításban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, végül öt perccel a vége előtt a hátrányból felkapaszkodó vendégek vitték be a győztes gólt, miután Cucho lefejelt labdája után az előző fordulóban is eredményes Christian Ramírez vágta be a mindent eldöntő találatot, így a 2008-as és 2020-as győztes Columbus játszhat a döntőben.

Cincinnati FC – Columbus Crew 2-3 (2-0, 2-2, 2-2, 2-3) – hosszabbítás után
Gólszerzők: B. Vazquez (14.), L. Acosta (45+3.), ill. Powell (75. – öngól), D. Rossi (86.), C. Ramírez (115.)

VIDEÓ HAMAROSAN…

A nyugati konferencia döntőjében a címvédő Los Angeles FC 2-0-ra diadalmaskodott az idei US Open Cup-győztes Houston Dynamo ellen. A házigazda kaliforniai gárda a meccs elejétől kezdve aktívabban futballozott, a vendégek hiába birtokolták többet a labdát, a vezetés megszerzésére az LAFC-nek adódott több lehetősége. A texasiak egy ideig jól tartották magukat, azonban az első félidő végén már képtelenek voltak feltartóztatni a hazai próbálkozásokat. A 44. percben Vela szöglete után a lecsorgó labdát Ryan Hollingshead pofozta közvetlen közelről a hálóba. A szünet után a Dynamo mezőnyfölénye tovább fokozódott, mindent megtettek az egyenlítés érdekében. Ben Olsen csapata hiába alakított ki helyzeteket, képtelen volt eredménnyel járni. Menet közben a házigazda veszélyes ellentámadásokat vezetett és az egyik ilyen alkalmával tíz perccel a vége előtt D. Palacios balról érkező bejátszását követően a menteni igyekvő Franco Escobarról a saját kapujában kötött ki a játékszer. Az öngóllal minden kérdés eldőlt, a 2022-es bajnok jutott be a fináléba.

Los Angeles FC – Houston Dynamo 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Hollingshead (44.), F. Escobar (80. – öngól), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN…

Az MLS nagydöntőjét jövő szombaton rendezik a Columbus Crew otthonában.