Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Monterrey búcsúzott a rájátszás küzdelmeitől – videóval

Az elmúlt két játéknapon bonyolították le a mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Aperturájában a rájátszás negyeddöntőinek visszavágóit…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

Az alapszakasz-győztes Club América az idegenbeli döntetlen után két második félidei találattal 2-0-ra diadalmaskodott hazai pályán a Club León ellen, így bejutott a legjobb négy közé. A hazaiak aktívabban kezdték a mérkőzést, azonban a León is közel járt a vezetés megszerzéséhez, a kiélezett első félidőben azonban nem született találat. A második játékrészben negyedóra elteltével tizenegyeshez jutottak a mexikóvárosiak, melyet Julián Quinones elképesztő magabiztossággal panenkázott be Cota kapujába. Az América még az előny birtokában is bátran támadott és közelebb járt a második gólhoz, mint az egyébként szintén próbálkozó León az elsőhöz. A hajrában aztán minden eldőlt, amikor a 89. percben egy szöglet után a hazaiak újabb gólt szereztek, az első mérkőzésen duplázó Henry Martín közelről volt eredményes, ezzel az América rendíthetetlenül jutott tovább és minden esélye megvan arra, hogy szakítva az elmúlt évek rossz playoff-szerepléseivel, akár elhódítsa a bajnoki címet is a folytatásban.

Club América – Club León 2-0 (0-0)
Gólszerzők: J. Quinones (61. – büntetőből), H. Martín (89.), ill.
Továbbjutott: a Club América 4-2-es összesítéssel

 

Jókora meglepetésre az Atlético San Luís az egygólos hazai sikert követően 1-1-es döntetlent harcolt ki a CF Monterrey vendégeként, és továbbjutott az elődöntőbe. A Rayados óriási elánnal kezdte a mérkőzést és már a nyolcadik percben ledolgozta az összetettbeli hátrányát, mituán J. Gallardo bejátszásából Rogelio Funes Mori becsúszva sodorta közvetelen közelről a játékszert a hálóba. A hazaiak tovább nyomtak és futószalagon alakították ki a lehetőségeket, az első félórában az Atlético minden erejét felemésztette a védekezés, később már ki tudtak jönni a folytonos szorításból. Az első félidő legvégén Romo közelről talált a hálóba, azonban les miatt érvénytelenítették a találatát, így 2-0 helyett 1-0 maradt a félidei eredmény. A szünetben kettőscserét hajtottak végre a vendégek, a két frissen beálló támadó pedig percek alatt összehozta az egyenlítő gólt, Murillo megindulása után J. Gallardo hiába szerelte, a labda Vitinho elé került, aki tizenhatoson belülről bevette Andrada ketrecét. A hátralévő játékidőben a Monterrey mindent megtett a győztes gól érdekében, az Atlético azonban hősiesen védekezett. Berterame előtt több helyzet is akadt, mindegyik kimaradt, A. Sánches többször is nagyszerű védéseket mutatott be, így a Monterrey búcsúzott a további küzdelmektől.

CF Monterrey – Atlético San Luís 1-1 (1-0)
Gólszerzők: R. Funes Mori (8.), ill. Vitinho (49.)
Továbbjutott: az Atlético San Luís 2-1-es összesítéssel

 

Az első mérkőzés elvesztése ellenére a Pumas UNAM egy 3-0-s győzelemmel továbbjutott a Chivas Guadalajara elleni párharcból. A mérkőzés nagy iramban vette kezdetét, mindkét csapat veszélyeztett. Az első negyedóra végén a hazaiak kerültek lépéselőnybe, miután egy bal oldali beadást követően a menteni igyekvő Briseno fejelt a saját kapujába Huerta Valera szorításában. Néhány perccel később a Pumas tizenegyeshez jutott, melyet César Huerta Valera magabiztosan értékesített, így a fővárosiak ideje korán megfordították a párharcot a maguk javára. A Chivast leblokkolta két korán bekapott találat, és az első félidőben teljesen alárendelt szerepet játszott, a Pumas akár újabb gólokat is szerezhetett volna. A szünet után rendezték soraikat a vendégek és több ígéretes akciót vezettek, azonban a második játékrész derekánál a hazaiak a harmadik gólt is bevitték, amikor egy ellentámadás végén Salvio kiugratásából Gabriel Fernández bombázott iszonyatos erővel a léc alá. A guadalajarai gárda innen legfeljebb a szépítésért igyekezhetett, ami nem jött össze, így a Pumas magabiztosan masírozott tovább a négy közé.

Pumas UNAM – Chivas Guadalajara 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Briseno (15. – öngól), Huerta Valera (18. – büntetőből), G. Fernández (64.), ill.
Továbbjutott: a Pumas UNAM 3-1-es összesítéssel

 

Az előző kiírást megnyerő Tigres UANL a hazai visszavágó 3-0-s megnyerésével abszolválta a Puebla elleni párharcot. A monterrey-iek rárontottak az ellenfelükre és már az első tíz percben megszerezték a vezetést, a Gorriarán elleni szabálytalanságot követően André-Pierre Gignac tökéletesen helyezte J. Rodríguez kapujába. Ezt követően több lehetőség is adódott a vendégek előtt, azonban nem tudtak egyenlíteni. Az első félóra végeztével André-Pierre Gignac újból eredményes volt egy pontrúgásból, a 33. percben jó húsz méterről zúdított egy védhetetlen szabadrúgást a Puebla ketrecébe. A Puebla ugyan becsülettel próbálkozott a felzárkózásért, a Tigres ellentámadásai révén jobbára a hazaiak előtt adódtak további lehetőségek. A második félidőben sem változott a játék képe, tíz perc elteltével Gignac ziccerét J. Rodríguez hárította. A kétgólos előnyben lévő hazaiak számtalan veszélyes kontrát vezettek, bő húsz perccel a vége előtt Lorona jobb oldali bejátszásából a Gignacot váltó Nicolás Ibánez parádés ollózásból volt eredményes, végképp eldöntve a párharcot.

Tigres UANL – Puebla 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Gignac (9., 33. – az elsőt büntetőből), N. Ibánez (72.), ill.
Továbbjutott: a Tigres UANL 5-2-es összesítéssel