Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Öt hónap után menesztették Törökországban Kluivertet – HIVATALOS

A török bajnokságban (Süper Lig) szereplő Adana Demirspor menesztette nyáron kinevezett vezetőedzőjét…

(Photo by Serkan Avci/Anadolu Agency via Getty Images)

Az Adana Demirspor megerősítette, hogy megvált nyáron kinevezett vezetőedzőjétől, az egykori gólerős holland válogatott támadótól, Patrick Kluivert-től.

A 47 éves szakember aktív játékos-pályafutása során olyan csapatokat erősített többek közt, mint az AFC Ajax, az AC Milan, az FC Barcelona vagy a Newcastle United, de edzőként egyelőre nem sok vizet zavart. Kluivert több kisebb holland csapatnál vállalt el segédedzői feladatot, 2012 és 2014 között Louis van Gaal asszisztense volt a válogatottnál, valamint az Ajax ifjúsági csapatát és átmenetileg a curacaói válogatottat is irányította.

Vezetőedzőként most először vállalt munkát, az Adana Demirspor kispadját azt követően vette át, hogy Vincenzo Montella távozott a török válogatotthoz. Kluivert mérlege július elsejei kinevezése óta 20 mérkőzésen kilenc győzelem, hat döntetlen és öt vereség volt. A csapat az ötödik helyen állt a bajnokságban, azonban az elmúlt hetekben hullámvölgybe került, három döntetlen után legutóbb hazai pályán szenvedett nem várt vereséget, melyet követően el is fogyott irányába a türelem.

Kluivert annak idején 1994 és 2004 között 79 mérkőzésen 40 találatot szorgoskodott össze az Oranje színeiben.