Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lionel Messi újabb rangos elismeréssel gazdagodott

A nyáron az MLS-ben szereplő Inter Miami csapatához igazoló argentin klasszis rangos díjat kapott…

(Photo by Rich Storry/Getty Images)

Az amerikai Time magazin Lionel Messit választotta meg 2023-ban az év sportolójának az Egyesült Államok labdarúgására gyakorolt hatása miatt.

A tavaly év végén világbajnoki címet szerző argentin klasszis idén nyáron szerződött az MLS-ben szereplő Inter Miami csapatához. Messi szerződtetése után az Egyesült Államokban óriási futball-láz tört ki, hatalmas tömegeket vonzott a floridai csapat mérkőzése, az argentin labdarúgó meze pedig eladási rekordot döntött. Az Inter Miami 2024-es hazai mérkőzéseire már minden jegy elkelt – bizonyára jórészt Messi miatt.

“Az az igazság, hogy több lehetőségem is volt, melyeket mérlegelnem kellett a családommal közösen, mielőtt az Egyesült Államokba szerződtem” – mondta el a magazinnak Messi az amerikai igazolásáról.

A New York-i lap közel százéves történetében az év embere díjat olyan személyek kapták meg mint Winston Churchill, Martin Luther King Jr. vagy Elon Musk, míg az év sportolója kategóriában Messit megelőzően Aaron  Judge (2022), Simone Biles (2021), LeBron James (2020) és az amerikai női labdarúgó-válogatott (2019) diadalmaskodott.