Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: őrült meccsen nyert az Arsenal az újonc Luton otthonában! – videóval

Az angol Premier League hétközi, 15. fordulójában, kedd este a listavezető Arsenal az utolsó pillanatokban, hét gólos meccsen nyert az újonc Luton Town otthonában.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

 

Nem mondhatni, hogy valami ellenállhatatlan lendülettel kezdte a találkozót az Arsenal, Mikel Arteta csapata mégis az első igazán komoly lehetőségét gólra váltotta Gabriel Martinellinek köszönhetően.

Sokáig viszont nem örülhetett Mikel Arteta csapata, hiszen a Luton négy perccel később, hasonlóan szinte a semmiből, egy szöglet után, Gabriel Osho szép fejes góljával egalizált.

A bekapott gól mintha felrázta volna az “ágyúsokat”, akik több komolyabb helyzetet is kidolgoztak a meccs ezen szakaszában, majd még a szünet előtt Gabriel Jesus találatával visszavették az előnyt is.

Sokan gondolhatták ekkor, hogy a Luton szemszögéből kisebb csodával érne fel, ha ismét tudna változtatni, megújulni a csapat esélyesebb ellenfele ellen – Pedig tudott, és mi az hogy!

A szünet után 12 perc alatt megfordította a találkozót a hazai csapat! Elijah Adebayo előbb fejjel (…)

(…) Ross Barkley pedig lábbal mattolta a mindkét helyzetnél finoman szólva sem a helyzet magaslatán álló David Raya kapust – Őrült meccs lett ebből a találkozóból!

 

Az Arsenal tartását és erejét mutatja, hogy pár perc alatt jött is a válasz a szépen-lassan, de ‘bemelegedő’ Kai Havertz újabb góljával.

 

Bő egy óra elteltével mintha mindkét csapat vett volna egy nagy lélegzetet, jöttek a cserék is mindkét oldalon. Ahogy telt az idő, egyre nagyobb nyomás nehezedett a hazai kapura, egyre inkább érett az újabb Arsenal-gól. A Luton azonban átvészelte a legkritikusabb pillanatokat, és egészen a hat perces hosszabbítás utolsó pillanatáig úgy tűnt, kihúzhatja a döntetlennel az újonc, azonban Declan Rice villant egyet, és befejelte Martin Ödegaard középra adott labdáját a 96. percben.

 

A szezoegyik legkönnyebb mérkőzésnek tűnt az Arsenal számára a találkozó, utólag viszont könnyen lehet, hogy a szezon egyik legnagyobb győzelmét aratta Mikel Arteta csapata. Szegény Luton másodpercekre volt attól, hogy egy újabb bravúrt hajtson végre hazai pályán.

 

Luton Town – Arsenal 3-4 (1-2)
Kenilworth Road (Luton), Vezette: S. Barrott
Gólszerzők: Osho (25.), Adebayo (49.), Barkley (57.) illetve Martinelli (20.), G. Jesus (45.), Havertz (60.), Rice (90+7.)
Sárga lap: Brown (33.), Barkley (44.) illetve G. Jesus (45+1.)
Piros lap:

Luton: Kaminski – Mengi, Osho, Bell – Kabore, Mpanzu (J. Clarke, 88.), Barkley, Doughty (Giles, 88.) – Brown (Chong, 62.), Townsend (Ogbene, 62.) – Adebayo (Morris, 62.). Menedzser: Rob Edwards

Arsenal: Raya – Kiwior (Zinchenko, 65.), Gabriel, Saliba, White – Rice, Havertz, Ödegaard – Saka, Martinelli (Trossard, 65.), G. Jesus. Menedzser: Mikel Arteta

 

Kedd este játszották még:

Wolverhampton – Burnley 1-0 (1-0)
Gólszerző: Hwang (42.)

 

A Premier League 15. fordulójának teljes programja:

Kedd:

Wolverhampton – Burnley 1-0
Luton – Arsenal 3-3

Szerda:

20:30 Brighton – Brentford
20:30 Crystal Palace – Bournemouth
20:30 Fulham – Nottingham
21:00 Sheffield United – Liverpool (Tv: Spíler 1)
21:00 Aston Villa – Manchester City (Tv: Match 4)
21:00 Machester United – Chelsea (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:

20:30 Everton – Newcastle (Tv: Spíler 1)
21:15 Tottenham – West Ham (Tv: Match 4)

 

A Premier League aktuális állása:

Standings provided by Sofascore