Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi Dárdaival tárgyalt a magyar válogatottságról – sajtóhír

A német másodosztályban (2. Bundesliga) szereplő Hertha BSC magyar-német állampolgárságú játékosa még nem döntötte el melyik válogatottat fogja képviselni…

(Photo by Soeren Stache/picture alliance via Getty Images)

A Bild információi szerint a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a német másodosztályú Hertha BSC magyar származású védőjével, Dárdai Mártonnal tárgyalt Berlinben, ugyanis az olasz szakember szeretné, ha a német U21-es válogatott játékosa a magyar felnőtt válogatottban szerepelne.

A 21 éves középhátvéd  az elmúlt években végigjárta a német korosztályos csapatokat. A Dárdai család középső tagja 2022 márciusában pedig az U21-es együttesben is bemutatkozhatott, melyben azóta összesen hét alkalommal léphetett pályára, s végigjátszotta a válogatott november 17-i, Észtország elleni, 4-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőjét is.

Dárdai Márton a Hertha alapembere a szezonban, csapata eddigi mind a 15 meccsen pályára lépett, kilenc alkalommal végig játszott. A közelmúltban úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem döntötte el, hogy a felnőttek közt melyik válogatottban szeretne játszani, mint ahogyan arról sem szólnak a hírek, hogy milyen eredményre jutott a megbeszélésük.

Dárdai Pál annak idején 1998 és 2010 között 61 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, ám mindhárom fia Németországban született, így ottani állampolgársággal is rendelkezik.