Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: búcsúzott a Dortmund, továbbjutott a Leverkusen! – eredmények, összefoglalók

Könnyedén jutott tovább a negyeddöntőbe a Xabi Alonso vezette Bayer Leverkusen a Paderborn ellen, míg az Edin Terzic által irányított Borussia Dortmund a Stuttgarttal szemben búcsúzott. A Saarbrücken a Bayern München után az Eintracht Frankfurtot ejtette ki, míg a Hertha a Hamburg együttese ellen került a következő körbe…

(Photo by Jörg Schüler/Bayer 04 Leverkusen via Getty Images)

A vezetést a 12. percben szerezte meg a Bayer Leverkusen. Stanisic beadását követően Boniface vette be a Paderborn hálóját a kapufa segítségével. A 28. percben növelte előnyét Xabi Alonso legénysége, ekkor Frimpong gurított Palacios elé, aki 16 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. A 83. percben szépített a Paderborn, a vendégek egyik játékosa lent maradt a földön a kapu előtt, a Leverkusen hátsó alakzata finoman szólva bealudt, amit Klaas ki is használt. A 87. percben beállt a mérkőzés végeredménye, Frimpong passza után Patrick Schick volt eredményes.

Bayer Leverkusen – Paderborn (II.) 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Boniface (12.), Palacios (28.), Schick (87.) ill. Klaas (83.)

A 64. percben került előnybe a Saarbrücken, Naifi átadása utána Brukner volt eredményes. A 78. percben ismét a hazai csapat ünnepelhetett gólt, Brunker fejelte a labdát Kerber elé, aki nem hibázott hatalmas helyzetben.

Saarbrücken (III.) – Eintracht Frankfurt 2-0 (0-0)
Gólszerzők:
Brunker (64.), Kerber (78.) ill.
Kiállítva: ill. Futkeu (83.)

A 21. percben megszerezte az előnyt Dárdai Pál csapata, ekkor Reese volt eredményes, az első próbálkozása a kapufán csattant, majd másodjára már nem hibázott. A 31. percben Pherai szánta el magát egy távoli lövésre, s milyen jól tette, hiszen egyenlített a Hamburg, majd még az első félidő végéhez közeledve Bénes László közeli találatával fordított a vendég együttes. A Hertha a 90. percben tudott egalizálni, Dárdai Márton indítása után Reese jó 16-17 méterről vette be a HSV hálóját. A hosszabbításban újra a Hamburg került előnybe, de az utolsó pillanatban ismét egyenlített Dárdai együttese, mely a büntetőpárbaj után továbbjutást ünnepelt.  

Hertha BSC (II.) – Hamburger SV (II.) 3-3 (2-2, 1-2) – büntetőpárbaj után továbbjutott: a Hertha
Gólszerzők:
Reese (21., 90.), Kenny (120.) ill. Pherai (31.), Benes (43.), Konigssdorffer (102.)

A vezetést az 55. percben szerezte meg a Stuttgart. Millot átadása után Guirassy vette be a Dortmund hálóját. A 77. percben növelte és egyben be is állította a találkozó végeredményét Sebastian Hoeneß legénysége. Mittelstadt passzát követően ezúttal a csereként beállt Silas volt eredményes.

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 2-0 (0-0)
Gólszerzők:
Guirassy (55.), Silas (77.) ill.