Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: új szerződéssel jutalmazná rutinos játékosát az Inter! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Inter együttese szeretne szerződést hosszabbítani rutinos játékosával, Matteo Darmiannal.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Az olasz sajtó legfrissebb értesülései szerint az Inter marasztalná a következő idényre is rutinos védőjét, Matteo Darmiant. Az olasz futballistát a jelenlegi megállapodása a most futó szezon végéig köti a milánói csapathoz, azonban a szerződése tartalmaz egy plusz egy évre szóló hosszabbítási opciót. Darmian nagyon fontos eleme Simone Inzaghi rendszerének, amit jól mutat, hogy az előző szezonban összesen 48 mérkőzésen kapott lehetőséget. A 33 éves játékos ráadásul a védelem tengelyében, illetve a jobb szélén is megállja a helyét, ami még hasznosabb elemévé teszi őt Inzaghi rendszerének. A hírek szerint maga Darmian is szeretne még a kék-feketéknél maradni, így úgymond csak formalitás, hogy az Inter mikor fogja bejelenteni a szerződéshosszabbítást. Ráadásul a források alapján a vezetők nem az opciós lehetőségüket szeretnék aktiválni, hanem egy új megállapodást kötnének a védővel, amiben még a jelenlegi 2,5 millió eurós éves fizetését is megemelnék.

Matteo Darmian 2020 nyara óta játszik az Internél, ahol egy évig kölcsönben szerepelt a Parma csapatától, majd 2021 nyarán végleg megvásárolták őt 3,3 millió euró ellenében. A klub mezét azóta összesen 134 alkalommal öltötte magára, ez idő alatt pedig 8 gólt és 10 gólpasszt jegyzett.

Nem Matteo Darmian az egyetlen játékos a milánói csapatnál, akivel jelenleg egy új szerződésről tárgyalnak, ugyanis Henrikh Mkhitaryan, Lautaro Martinez és Federico Dimarco hosszabbítása is napirendi pontként szerepel a vezetőségnél.