Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: kisorsolták a jövő nyári torna csoportbeosztását

Csütörtökről péntekre virradóra sorsolták ki a jövő nyáron az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő Copa América csoportjainak összetételét…

(Photo by Megan Briggs/Getty Images)

Magyar idő szerint a péntek hajnali órákban Miamiban sorsolták ki a 2024-es Copa América csoportbeosztását.

A torna házigazdája az Egyesült Államok lesz, és a tíz dél-amerikai tagállam mellett az észak- és közép-amerikai térség 2023-2024-es Nemzetek Ligája-kiírásának legjobb hat csapata kvalifikálja magát a tornára. Az Egyesült Államok, Mexikó, Panama és Jamaica válogatottja már biztosan kvalifikálta magát a tornára, továbbá még Kanada-Trinidad és Tobago, valamint Costa Rica-Honduras “pótselejtezőket” rendeznek a részvételért.

A nemzetközi szövetség a sorsolási kalapok kijelölésekor a címvédő Argentína és a házigazda Egyesült Államok mellett Brazíliát és Mexikót sorolta az első kalapba.

A Copa- és vb-címvédő argentin válogatott a csoportkörben Peru, Chile, valamint a pótselejtezőről érkező Kanada vagy Trinidad és Tobago válogatottjával került azonos csoportba.

A jövő nyári Copa Américát 2024. június 20-tól július 14-ig rendezik, a nyitómeccsre Atlantában, a döntőre Miamiban kerülhet sor.

A Copa América csoportbeosztása:

A csoport: Argentína, Peru, Chile, Kanada vagy Trinidad és Tobago
B csoport: Mexikó, Ecuador, Venezuela, Jamaica
C csoport: Egyesült Államok, Uruguay, Panama, Bolívia
D csoport: Brazília, Kolumbia, Paraguay, Honduras vagy Costa Rica

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!