Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cafu: “A Premier League-ben kimossák a játékosok agyát”

A 2002-es világbajnok brazil válogatott csapatkapitánya a közelmúltban markáns véleményt fogalmazott meg hazája válogatottjának legfőbb problémáiról…

(Photo by Julio Aguilar/Getty Images for Premier League)

A brazil válogatott az ötödik, eddigi utolsó alkalommal 2002-ben nyerte meg a világbajnokságot, amikor a rendíthetetlen Cafu emelte magasba a vb-trófeát. Az 53 éves egykori jobbhátvédnek határozott elképzelése van arról, hogy minek köszönhető a selecao aktuális gyengélkedése:

“Attól tartok, minél több brazil költözik a Premier League-be, annál kevesebb esélye van Brazíliának a világbajnokság megnyerésére. Képzeld csak el, hogy a média hetente kimossa az agyad, hogy te vagy a legjobb a világon, miközben közel sem vagy a legjobbakhoz, elhiszik, elkényelmesednek.”

“Inkább a La Ligát preferálom, mert győztes mentalitásuk van, tudják mi kell a döntőhöz és azok megnyeréséhez. A spanyol bajnokságban nincs annyira az arcukba tolva a kamera és nem hazudják körbe vele a világot, hogy ők a legjobbak. Ott a focit beszélik, nem pedig a mítoszokat terjesztik” – tette hozzá az egykori 142-szeres válogatott futballista.

A brazil válogatott a legutóbbi négy vb-selejtezőjén csak egy pontot szerzett és egymás után három meccset vesztett el, így csak hatodik helyen áll a dél-amerikai kvalifikációban.