Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: botlott a Real Madrid a Betis otthonában – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 16. fordulójában a Real Madrid a Betis otthonába látogatott. Nem volt túl éles a Real Madrid játéka, ám Jude Bellingham így is betalált, viszont egy jól eltalált Ruibal-lövés elvette a lehetőséget arra, hogy a királyiak három pontot vigyenek haza. 

 (Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

Teljesen egyenrangú fél volt a Betis a játék képét tekintve, és eléggé megnehezítette a Real Madrid dolgát. A 10. percben Rodrygo tört be a tizenhatoson belülre, majd elesett, de a játékvezető mutatja, hogy nincs tizenegyes. A 17. percben Brahim Diaz ugyan betalált, de a gólját érvénytelenítették les miatt. A 31. percben Ayoze Perez szerzett meg egy kipattanót és ígéretes lövést küldött kapura, ám Lunyin bravúrral védeni tudott. A 33. percben Willian José próbálkozott egy lövéssel, de a labda kapu jobb oldala mellett ment el. A 41. percben Modric  került gólhelyzetbe, amikor elég helye volt és távolról lőtt kapura, de Rui Silva nagyszerű mozdulattal védeni tudta a jobb alsó sarokba tartó próbálkozást. A 46. percben még David Alaba próbált értékesíteni egy szabadrúgást közepes távolságból, de a labda a jobb kapufa mellé szállt.

A második fél időt is jól kezdte a Betist. Az 51. percben Isco használta ki, hogy volt helye és ideje, ám a jobb alsó sarokba tartó lövést Lunyin hatalmas bravúrral hárította. Azonban az 53. percben mégis a Real Madrid szerezte meg a vezetést, amikor Brahim Diaz látta meg jól, hogy Bellingham beindult a kapu előtt, aki meg is kapta a labdát, amit a hálóba lőtt. A Betisnek több helyzete volt a játékrészben, és a 67. percben össze is jött az egyenlítés, amikor Ruibal vette át a labdát, majd lövése utat talált a bal felső sarokba. A végére Rodrygo cselei okoztak még némi gondot a Betis védőinek, de a brazil nem tudta ezzel segíteni a csapatát. A 80. percben Kroos remek lövést mutatott be szabadrúgásból, ami a kapu jobb felső sarkába tartott, de Rui Silva szép mozdulattal védett. A 90. percben Isco megnyerhette volna a meccset a Betisnek, amikor remek helyzetből fejelt, de a labda visszapattant a jobb kapufáról.  A 97. percben volt még egy nagy helyzete a Betisnek, amikor Riad ugrott a legmagasabbra és küldött ígéretes fejest a kapura, de Lunyin bravúrral védeni tudta a léc alá tartó próbálkozást, így már nem változott a végeredmény.

Betis – Real Madrid 1-1 (0-0)
Helyszín: Benito Villamarín (Sevilla) Vezette: César Soto Grado
Gólszerzők: Ruibal (66.) ill. Bellingham (53.)
Sárga lap: Ruibal (78.), Ayoze Perez (82.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Betis: Rui Silva – Abner Vinicius, Riad, Pezzella, Ruibal – Altimira, Marc Roca – Ezzalzouli, Isco, Ayoze Perez – Willian Jose. Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Real Madrid: Lunyin – Mendy, David Alaba, Rüdiger, Lucas Vazquez, Kroos, Modric, Valverde, Bellingham – Rodrygo, Brahim Diaz. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A La Liga 16. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Getafe – Valencia 1-0

Szombat:
Alaves – Las Palmas 1-0
Betis – Real Madrid 1-1
18:30 Villarreal – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)
21:00 Mallorca – Sevilla (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Atlético Madrid – Almería (Tv: Spíler 2)
16:15 Granada – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)
18:30 Cadíz – Osasuna (Tv: Spíler 2)
21:00 Barcelona – Girona (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Rayo Vallecano – Celta Vigo (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by Sofascore