Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A jövő héten folytatódhat a felfüggesztett török bajnokság – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a török bajnokság (Süper Lig) hétfő esti találkozója botrányos körülmények között ért véget…

(Photo by Emin Sansar/Anadolu via Getty Images)

A török labdarúgó-szövetség elnöke, Mehmet Buyukeksi szerdán megerősítette, hogy a múlt hétvégén felfüggesztett bajnoki küzdelmek jövő kedden folytathatnak Törökországban.

Az Ankaragücü és a Caykur Rizespor mérkőzése 1-1-es döntetlenre végződött a török bajnokság (Süper Lig) 15. fordulójában. A mérkőzés játékvezetőjét, Halil Umut Melert néhány másodperccel azután, hogy lefújta a meccset a pályán megtámadták és a hazaiak klubelnöke, Faruk Koca leütötte. A földre kerülő játékvezetőt még többen is megrugdosták. Ezt követően a szövetség úgy döntött, hogy határozatlan időre az összes bajnokságot felfüggeszti az országban.

A szövetség a kormánnyal együttműködve a jövőben szigorúbb intézkedéseket – eltiltást és pénzbírságot – fontolgat a potenciális elkövetőkkel szemben. Az igazságügyi miniszter közösségi oldalán megerősítette, hogy jogszabály-módosítást terveznek a sportban elkövetett erőszakos cselekmények miatt.

A történtek után az érintett klubelnököt, és két kollégáját a helyi hatóságok őrizetbe vették.