Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin Kupa: az Estudiantes egy góllal megnyerte a döntőt – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra rendezték az Argentin Kupa (Copa Argentina) 2023-as kiírásának döntőjét az Estudiantes La Plata és a Defensa y Justicia részvételével…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Copa Argentina döntőjét az Estudiantes La Plata egy második félidő eleji találattal 1-0-ra megnyerte a Defensa y Justicia ellen a Lanús stadionjában, így története során először hódította el az elismerést.

Az első játékrész során mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, azonban a két kapus hibátlanul tette a dolgát, a meccs elején pedig egy alkalommal az Halcón a kapufát találta el. A mérkőzés nagy iramban zajlott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A Defensának valamivel több ígéretes helyzete adódott, azonban többször is nagy lehetőséget puskáztak el a kapu torkában, de az első 45 perc 0-0-s döntetlennel ért véget. A második félidő elején egy gyors támadás végén az Estudiantes viszont már nem hibázott, az 54. percben a szünetben beszálló P. Piatti robogott el a jobb oldalon, behúzott a tizenhatoson belülre, éles középre adása Bologna kapusról tovább csorgott, Guido Carrillo pedig közvetlen közelről a hálóba pofozta a játékszert. Néhány perccel később P. Piatti maga is eredményes lehetett volna, Bologna azonban védte a lövését. A Defensa mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, ám kevés igazi lehetőséget tudott kidolgozni Andujar ketrece előtt, az idő pedig nem neki dolgozott. A rendes játékidő hajrájában ráadásul a Defensa tíz emberre fogyatkozott, miután A. Soto megkapta a második sárga lapját. Innentől kezdve egyre inkább eldőlt a mérkőzés, a Defensán már az sem segített, hogy a hosszabbításban P. Piatti kiállítása miatt az Estudiantes is tíz emberre fogyatkozott, mivel egyenlíteni már képtelenek voltak.

Eduardo Domínguez együttese története során először hódította el a Copa Argentinát, egyúttal a 2010-es Apertura megnyerése óta először nyert újra trófeát. Győzelmével ráadásul az Estudiantes kvalifikálta magát a Libertadores-kupa 2024-es főtáblájára.

Estudiantes La Plata – Defensa y Justicia 1-0 (0-0)
Gólszerző: G. Carrillo (54.), ill.
Kiállítva: P. Piatti (90+5.), ill. A. Soto (85.)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!